Política

La guàrdia civil comissa planxes per fer cartells a Sant Adrià

El cos policial escorcolla l’empresa Zukoy

Demanen a les telefòniques que bloquegin webs vinculades a l’1-0

La Guàrdia Civil continua decomissant els materials relacionats amb el referèndum de l’1-0. El cos policial va comissar ahir durant un escorcoll a l’empresa Zukoy de Sant Adrià de Besòs diverses planxes destinades a imprimir cartells institucionals de suport al referèndum de l’1-0 i una altra per fer cartells per al sí a la consulta.

Segons el Ministeri de l’Interior, l’actuació durant el segon dia de campanya respon, igual que les de divendres, a l’ordre enviada per la fiscalia de Catalunya a les forces i cossos de seguretat per evitar el referèndum, suspès pel Tribunal Constitucional. El Ministeri de l’Interior subratlla que és significatiu que en la mateixa empresa hagin comissat tant les planxes destinades a l’elaboració de publicitat institucional en suport del referèndum, com la planxa construïda per fer cartells a favor del sí.

“A diferència de les actuacions d’ahir [divendres pel lector], avui han confiscat les planxes que serveixen de matriu per a l’elaboració de cartells, per la qual cosa d’aquesta forma s’impossibilita que se segueixi imprimint”, detalla el Ministeri de l’Interior, que manté l’operació.

Talls d’accés a webs

El jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona va ordenar ahir a les companyies telefòniques que impedeixin l’accés a la web ref1oct.eu, que en teoria és una de les rèpliques allotjada fora de l’Estat. Així ho va admetre ahir Movistar en resposta a un client que preguntava perquè no podia accedir-hi. “Per ordres judicials” va ser la resposta. També ho va reconèixer Vodafone, que només bloqueja “l’accés a una pàgina web quan hi ha una ordre judicial”. De moment, sí que es pot accedir a aquestes pàgines amb altres companyies i amb el protocol de seguretat https.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia