Política

Torrent reivindica la flama del Canigó: “Representa els anhels i la reivindicació de llibertat”

El president del Parlament, Roger Torrent, ha reivindicat la flama del Canigó en la seva arribada a la cambra i ha dit que “representa els anhels i la reivindicació de llibertat”. Torrent ha afirmat que Sant Joan és una festa “d’esperança i llibertat” i una “tradició associada a la persistència i a la resistència com a país”. “La flama ha donat llum fins i tot en els moments d’amenaça i de repressió, com els actuals”, ha dit el president de la cambra.

“La Flama servirà per denunciar aquesta repressió democràtica i per reivindicar justícia”, ha afegit, i ha indicat: “No podem lliurar aquesta Flama a les presons, però segur que els arribarà als presos polítics la seva calor”. On sí arribarà la Flama és a les ciutats en les quals estan els polítics fugits a l’estranger, segons han explicat els organitzadors.

Així, aquesta passarà per Edimburg (Regne Unit), on està l’exconsellera Clara Ponsatí; Brussel·les (Bèlgica), en la que es troben els exconsellers Antoni Comín, Meritxell Serret i Lluis Puig; Hamburg (Alemanya), domicili de l’expresident Carles Puigdemont; i Ginebra (Suïssa), localitat en la qual estan l’exportaveu de Junts pel Sí Marta Rovira i l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel.

La veu del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, també s’ha fet sentir al Parlament, a través d’un discurs que ha llegit una de les membres de la junta directiva de l’entitat, Blanca de Llovet. A través del seu escrit, Cuixart ha assegurat que la flama del Canigó és un “símbol d’esperança en el futur” que “demostra la capacitat del poble català d’unir-se en moments difícils per anar endavant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia