Política

El militar i el guàrdia civil de la Manada es reincorporen al servei, però sense destinació assignada

Jesús Cabezuelo, el militar de la Manada, tornarà a cobrar el salari complet sense complements

Fonts del Ministeri al·leguen que la llei obligava a prendre aquesta mesura

Un altre dels acusats, el guàrdia civil Antonio Manuel Guerrero, també està en actiu i tampoc té una destinació assignada

El Ministeri de Defensa no assignarà destinació a Alfonso Jesús Cabezuelo, el militar de la Manada condemnat per abusos sexuals a una jove en els Sanfermines de 2016, i afirma que “no es podia evitar” la seva reincorporació al servei actiu.

Aquesta reincorporació, que Defensa explica que es produeix “de manera automàtica en aplicació de la llei”, suposa que el militar recupera la totalitat del sou base --del que cobrava el 75 per cent mentre estava suspès– sense complements, han indicat fonts del Ministeri. “Des del Ministeri de Defensa no es podia evitar l’alçament de la suspensió de funcions”, afirma un comunicat del Ministeri.

El Butlletí Oficial de Defensa ha publicat l’ordre que aixeca la suspensió que pesava contra Cabezuelo, amb efectes a partir del 22 de juny, el dia que va sortir de la presó on complia presó provisional, i contra la qual cap recurs d’alçada.

Defensa recalca que, malgrat l’aixecament de la suspensió i en aplicació de l’article 111.3 de la Llei de Carrera Militar “no li assignarà destinació”, una decisió que, segons les fonts de Defensa, ha adoptat la ministra de Defensa, Margarita Robles.

En aquest article s’estableix que “en el supòsit de cessament en la situació de suspensió de funcions per aixecament de la presó preventiva, el ministre de Defensa podrà acordar, per resolució motivada en la qual hauran de valorar-se els fets imputats, la transcendència social i l’interès del servei, la prohibició de sol·licitar i obtenir destinació per un període de temps que no podrà excedir del moment de dictar-se sentència ferma o acte de sobreseïment també ferm”.

Cabezuelo, que servia en la Unitat Militar d’Emergències (UME), va ser autor d’un dels set vídeos d’abusos sexuals i per la seva condició de militar va complir la presó preventiva al centre penitenciari militar d’Alcalá Meco.

Com els altres quatre membres de la Manada, està condemnat a nou anys de presó per un delicte d’abús sexual amb prevalimiento sobre una jove madrilenya durant els Sanfermines de 2016.

D’altra banda, Antonio Manuel Guerrero, el guàrdia civil de la Manada també es troba en situació “activa” en el cos però sense assignació de destinació.

Segons han indicat a Efe fonts de la Guàrdia Civil, Herrero, que va intentar recentment treure’s el passaport malgrat la prohibició de sortir del país, segueix cobrant el sou basi a l’espera que la sentència sigui ferma.

La situació del guàrdia civil és molt similar a la del militar, ja que ambdues institucions tenen semblants règims disciplinaris, pels quals tots dos van ser suspesos d’ocupació després de la seva detenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.