Política

Mauri: “Mentre hi hagi gent a les presons és molt difícil entomar qualsevol proposta”

El vicepresident d’Òmnium constata que els primers tres mesos del nou govern a Madrid no han portat “massa canvis”

L’entitat entén que la commemoració de l’1-O ha de ser una jornada “descentralitzada”

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha replicat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que amb els líders independentistes a la presó “és molt difícil” qualsevol negociació.

Mauri ha reaccionat des de les portes de la presó de Lledoners, on són tancats la majoria dels presos polítics, a la proposta del líder socialista de fer un referèndum a Catalunya sobre l’opció de tenir més autogovern. Al seu parer, “mentre hi hagi aquesta situació política a Catalunya i hi hagi gent a les presons és molt difícil entomar qualsevol tipus de proposta”, ha lamentat. “I més el mateix dia que la Fiscalia General de l’Estat torna a fer una posició inacceptable”, ha dit en al·lusió al nou escrit de la Fiscalia, que manté que a Catalunya es va produir una “insurrecció” que es va “alçar violentament per aconseguir la ruptura de l’ordre constitucional.

El dirigent d’Òmnium ha lamentat que tot i tenir el govern socialista “molt marge d’actuació en aquests tres mesos no hem vist massa canvis”. “Segueix havent-hi gent a la presó i a l’exili i la llei mordassa continua vigent a l’Estat espanyol”, ha constatat. “Tenen molts deures pendents i de moment no n’estan complint cap”, ha reblat.

D’altra banda, preguntat sobre la proposta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de fer una “aturada de país” per l’1-O, Mauri no s’ha posicionat ni a favor ni en contra. No obstant això, ha opinat que ha de ser una jornada “descentralitzada” i sense “protagonisme per a ningú”. “Amb aquesta lògica estem treballant amb la gent de l’ANC i d’altres organitzacions”, ha afegit.

Per Mauri, la commemoració ha de servir “perquè la gent que va anar a votar, tant sí com no, i la que no ho va fer però va sentir rebuig pel que va passar ho pugin expressar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia