L'alcaldessa de Cardedeu accepta la renúncia de l'assessor implicat en el «cas Pretòria»

L'alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, ha acceptat la renúncia presentada per Genís Carbó al seu càrrec d'assessor de l'àrea territorial de l'Ajuntament. Carbó va posar el seu càrrec a disposició de l'alcaldessa dilluns després que el seu nom aparegués citat en la interlocutòria del jutge de l'Audiencia Nacional, Baltasar Garzón, sobre l'operació Pretòria, però l'alcaldessa no va voler acceptar la renúncia fins haver parlat personalment amb ell. Després de la conversa, Calamanda Vila va acceptar la renúncia «a contracor» ja que «Genís Carbó no ha estat ni interrogat, ni detingut, ni imputat, ni jutjat, ni condemnat per aquest cas», afirma l'alcaldessa en un comunicat on també insisteix que Carbó li va insistir molt «perquè no volia perjudicar la imatge de l'Ajuntament i que no podia treballar amb les condicions necessàries amb totes aquestes interferències al seu voltant».

En el mateix comunicat emès avui, l'alcaldessa ha mostrat el seu desig que «aquesta renúncia pugui tenir un caràcter temporal mentre la Justícia aclareixi els fets i les responsabilitats de cadascú» i no ha descartat reincorporar-lo a l'Ajuntament «si es demostra que no ha comès cap activitat il·legal». Vila també ha volgut esvair qualsevol possibilitat de dubte sobre els projectes tirats endavant per en Genís Carbó a Cardedeu, assegurant que «tothom pot estar ben tranquil perquè tots han estat fets des de la transparència, el rigor i l'eficàcia» i de fet s'ha mostrat convençuda que «el municipi de Cardedeu ha perdut més del què ha guanyat prescindint dels seus serveis». Genís Carbó estava treballant en temes de planificació urbanística com el desenvolupament de nous sectors claus com Can Manent o el Marital; en temes de noves infraestructures com el pas soterrat del carrer Montseny; o en temes d'habitatge com la posada en marxa d'una empresa pública que pugui gestionar el sòl públic i els pisos de protecció oficial per als joves del municipi.

Calamanda Vila vol agrair públicament a en Genís Carbó la tasca i la dedicació exemplar que des del 10 de gener del 2008 i fins al dia d'avui ha tingut amb l'Ajuntament i vers el municipi de Cardedeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.