Política

tribunals

judici al 9-n

Homs: “Ho tornaria a fer”

L'exconseller de la Presidència defensa la legalitat del 9-N, “circumscrit al mandat del Parlament de Catalunya, ratificat a les urnes”

Francesc Homs acusa les principals institucions de l'Estat “de fer seguidisme dels interessos del PP”

L'exconseller de la Presidència i portaveu del Partit Demòcrata Català (PDC) al Congrés, Francesc Homs, ha assegurat aquest dilluns durant la seva declaració davant el Tribunal Suprem que el Govern de la Generalitat va actuar en relació al 9-N “d'acord al mandat del Parlament de Catalunya i en el marc legal” per “facilitar els drets fonamentals dels ciutadans”.

Després de declarar durant una hora i 45 minuts davant el Tribunal Suprem per la seva participació en l'organització de la consulta del 9-N, Homs ha comparegut davant la premsa a la seu de Blanquerna acompanyat novament de la plana major del seu partit, encapçalada per l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, i també pels consellers de la Generalitat Neus Munté, Santi Vila i Meritxell Borràs.

El portaveu del PDC a Madrid ha explicat que davant l'alt tribunal ha defensat “amb tota la rotunditat del món la legalitat del que vam fer”, i ha reiterat: “ho tornaríem a fer”. Així, ha detallat que la decisió sobre el 9-N “estava circumscrita al mandat del Parlament de Catalunya, ratificat a les urnes” i que l'únic que perseguia era “promoure drets fonamentals, facilitar la llibertat d'expressió i ideològica i fomentar la participació ciutadana”.

Durant la seva declaració, també s'ha ratificat en el que va declarar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i ha tornat a criticar la Fiscalia per actuar “d'acord als interessos del PP”, com ho demostra, ha dit, la conversa enregistrada entre el ministre de l'Interior i el director de l'Oficina Antifrau, que apuntava que es podia “afinar” qüestions a la Fiscalia.

En aquest sentit, ha assegurat que el seu executiu té “la impressió que les principals institucions de l'Estat actuen de manera no arbitrària i seguidista dels interessos del PP”, i “no com s'hauria d'haver actuat a un Estat de dret i democràtic”

A més, ha assegurat que aquest és “un procés polític, i no jurídic” on té la sensació que la sentència “ja està dictada” perquè “hi ha un posicionament de prejudici” a totes les instàncies que intervenen en aquest afer.

L'exconseller de Presidència ha volgut assenyalar que en aquesta declaració “s'ha aclarit un aspecte formal” respecte a la “citació anòmala” que va rebre en què l'amenaçaven de detenció en cas de no assistir a la declaració d'aquest dilluns, i que el Suprem ha admès que ha estat “un error”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona