Política

Municipal

El PSC frena per segon cop els comptes del govern badaloní

L'executiu desisteix de nou de portar al ple el pressupost per falta de suport i ara el PSC exigeix una llar d'infants

El PP critica l'elevat cost del procés d'elaboració dels comptes, que puja a 115.000 euros

L'aprovació del pressupost d'inversions se li està resistint, al govern de Badalona, més del desitjat. Si a mitjan febrer va haver de desistir de convocar un ple extraordinari per falta d'acords, ara s'ha vist obligat a fer un segon ajornament i no podrà elevar els comptes al ple de dimarts vinent. Amb el PSC, formació de la qual depèn el procés atès que el PP votarà en contra de qualsevol pressupost que porti el segell de la CUP, s'ha tancat el pacte pel que fa al pressupost ordinari. Respecte a l'extraordinari, el que inclou el paquet de 14 milions d'euros en inversions que van sortir d'un procés participatiu amb la ciutadania, hi ha diferents detalls pendents.

El principal, però, és que els socialistes exigeixen la construcció d'una llar d'infants pública, ara per ara no prevista, per aprovar els comptes extraordinaris. “Sense aquest equipament, el pressupost no tindrà el nostre vistiplau”, alerten els socialistes. No han aclarit si l'exigència inclou també el districte on s'hauria de construir.

El procés d'elaboració del pressupost ha estat el blanc de les crítiques del PP, en primer lloc pel cost que ha representat per a les arques municipals. Segons els números fets públics pels populars i reconeguts pel govern, el procediment ha pujat a 115.687,76 euros. Una xifra que, tal com ha desgranat el president del grup municipal del PP, Juan Fernández, ha anat a parar sobretot a mans de cinc empreses externes que han col·laborat en l'elaboració de tots els pressupostos. Aquestes feines inclouen, entre d'altres, la recollida d'informació tant entre els treballadors municipals com entre la societat civil, i també les dues votacions que s'han obert als veïns.

Fernández ha lamentat “l'abús sistemàtic de la contractació d'empreses privades” i ha posat de manifest un informe de l'interventor municipal en què expressa la seva discrepància amb aquesta manera de fer, almenys en aquest procés, en considerar que dins del consistori hi ha personal que pot realitzar aquestes funcions. L'interventor, la feina del qual és fiscalitzar els comptes municipals, assenyala també que les empreses van començar a prestar els seus serveis al marge de la normativa, atès que els contractes no havien superat el seu filtre quan es van adjudicar i que alguna empresa va presentar el mateix projecte i el mateix pressupost per a dos conceptes diferents.

El regidor del PP va instar el govern municipal a “donar explicacions de manera immediata sobre aquestes contractacions i sobre per què va mentir sobre el cost del procés”. També es pregunta com és que entre les empreses contractades hi ha, per exemple, una fundació que té com a fi promoure l'apoderament de la dona a la qual es van contractar els serveis de direcció i coordinació del PIM.

Fonts del govern municipal han assegurat que les contractacions es van produir perquè al consistori no es disposava de prou personal, defensen el cost del procés i recorden al PP que l'interventor no ha emès cap informe negatiu, sinó que simplement va requerir més informació. “Prova que tot ha estat correcte és que ja s'ha abonat l'import dels contractes, un pas que no es podia haver fet sense el vistiplau de l'interventor”, assenyalen les mateixes fonts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
pròxim orient

Israel ignora l’amenaça de Hezbol·là i intensifica els atacs contra el Líban

barcelona
Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona