Política

política catalana

cas 3%

ICV reclama a Mas que deixi de “fugir d'estudi” i doni explicacions sobre el cas 3%

Cid es mostra sorprès pel “silenci” de Puigdemont i Junqueras sobre el presumpte finançament irregular de CDC

El coordinador nacional d'ICV, David Cid, ha reclamat aquest dilluns a l'expresident de la Generalitat Artur Mas que deixi de “fugir d'estudi” i doni explicacions “convincents” sobre el cas 3%. “El problema real és que no s'estan donant respostes de manera reiterada”, ha apuntat Cid, que ha fet una pregunta directa a Mas.

“Ha d'explicar perquè el tresorer de CDC tenia documents amb adjudicació d'obra pública de diferents administracions catalanes al seu despatx. Per quina raó el responsable de finances d'un partit tenia aquests documents”, s'ha qüestionat en veu alta el coordinador nacional d'ICV, que també ha mostrat la seva sorpresa pel “silenci” de Puigdemont i Junqueras sobre el presumpte finançament irregular de CDC. “El Govern porta una setmana desaparegut, calen més explicacions”, ha insistit Cid.

“Comparteixen Govern i van compartir candidatura de JxSí”, ha recordat Cid en referència a ERC i CDC. De fet, el coordinador nacional d'ICV ha volgut insistir que el cas 3% no es tracta “d'un cas aïllat” de corrupció sinó que hi ha “múltiples ramificacions”. “Estem davant d'una presumpta Gürtel catalana”, ha afirmat Cid, que ha posat d'exemples també el cas Pujol, el cas Palau o el cas de les ITV. “Demanem a Mas que doni explicacions reals de quina manera s'ha finançat CDC durant aquests darrers anys”, ha disparat el coordinador nacional d'ICV, que ha avisat que les ‘sospites' arriben fins a contractacions de l'any 2015, quan Mas era president de la Generalitat i líder de Convergència. “Que deixi d'utilitzar Catalunya i el dret a decidir per tapar la corrupció de CDC”, ha sentenciat el coordinador nacional d'ICV.

Sobre el Pacte Nacional pel Referèndum, Cid ha demanat “temps” perquè comenci a caminar i vagi recollint suports. “El que nosaltres creiem fonamental és que el Pacte sumi adhesions a nivell de l'estat espanyol, tant a nivell polític com acadèmic o del món econòmic”, ha valorat el coordinador nacional d'ICV, que s'ha mostrat escèptic davant el paper del Govern. “A vegades no sabem a què juga”, ha criticat Cid, que ha posat d'exemple el secretisme de la trobada Rajoy-Puigdemont. “Es fa veure que tots els ponts estan trencats i s'enganya la ciutadania. Hi ha diàleg i, com a mínim, hi ha reunions”, ha matisat el coordinador nacional d'ICV, que ha volgut deixar clar que el Pacte Nacional pel Referèndum té el seu propi recorregut. “Es tracta d'un espai no governamental i no responem a l'agenda del Govern, no treballem en la mateixa direcció”, ha explicat Cid.

Suport al regidor de Mataró

El coordinador d'ICV també ha aprofitat la compareixença per traslladar públicament tot el suport al regidor de l'Ajuntament de Mataró Esteve Martínez, que va participar en la tancada en els serveis territorials del Maresme per protestar contra el tancament de l'Escola Mar Nova. “Ha estat denunciat per participar en la mobilització en defensa de l'escola pública”, ha explicat Cid que ha manifestat que per ICV “mobilitzar-se en defensa de l'escola pública no és cap delicte” i per això el pròxim dimecres acompanyarà al regidor ecosocialista en el judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.