Política

operació diàleg

Millo sobre la decisió de la Mesa del Parlament: “La democràcia és el que menys els interessa”

El delegat del govern espanyol acusa l'òrgan d'intentar “imposar” la seva voluntat i “d'usurpar” el dret al debat

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, veu una “molt mala notícia” que la Mesa del Parlament hagi rebutjat les peticions de reconsideració de C's, PSC i PPC i hagi admès a tràmit crear una ponència per reformar el reglament de la cambra catalana per a una eventual aprovació per lectura única de la llei de transitorietat jurídica.

Durant una visita a Tarragona, Millo ha opinat que això “és una mostra més de la voluntat que tenen alguns d'imposar la seva voluntat per damunt de la de tots els catalans” i ha etzibat que “els que diuen que la cosa va de democràcia, amb aquestes actuacions demostren que la democràcia és el que menys els interessa”. Segons el delegat del govern espanyol, “és una molt mala notícia que s'intenti usurpar el dret que tenen els grups parlamentaris de garantir un debat obert i transparent”.

En declaracions als mitjans abans d'una reunió amb els subdelegats de l'Estat a les quatre demarcacions catalanes, Enric Millo s'ha mostrat confiat que el Govern retirarà la disposició addicional dels pressupostos sobre el referèndum que el Consell de Garanties Estatutàries ha declarat inconstitucional. “Si això no passés, el govern espanyol no es quedarà de braços creuats i hauria d'actuar”, ha insistit.

D'altra banda, i davant d'una hipotètica retirada del suport de la CUP a JxSí, el delegat del govern espanyol ha opinat que aquest seria “un mal menor” per al Govern, perquè “l'important és que els catalans sàpiguen que tenen un govern que compleix la llei”. Millo ha recordat que, en qualsevol cas, el Govern podria recórrer a l'aritmètica parlamentària i cercar el suport d'altres grups per deixar de dependre dels anticapitalistes.

Mà estesa al Govern

Coincidint amb la demanda d'un “nou Estatut” de Catalunya que aquest mateix dimarts ha fet a Madrid el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, el delegat del govern espanyol a Catalunya ha opinat que “totes les idees que pretenguin evitar la col·lisió frontal entre els governs són benvingudes”. Malgrat tot, Millo ha reconegut que no ha coincidit amb ningú que li hagi plantejat que la seva gran preocupació és l'Estatut, sinó la creació d'ocupació, les inversions o un nou model de finançament per a Catalunya. En aquest sentit, el delegat ha mantingut l'oferta de “mà estesa” i de diàleg al Govern, al qual veu “enrocat” en una posició “que porta a un camí sense sortida”.

“No s'utilitzarà mai la violència per a res”

En un altre ordre de coses, Millo ha titllat de “desafortunades” les declaracions del diputat de JxSí Jordi Orobitg, qui dijous va advertir en una conferència a Sant Cugat del Vallès que la transició cap a un Estat català no seria “necessàriament pacífica i ordenada”. Després que el diputat hagi aclarit que no va parlar de violència, Millo ha constatat que la rectificació denota que el diputat “va posar la pota”. El delegat del govern ha recordat que “vivim en un estat de dret on hi ha unes normes del joc i unes regles de convivència” i ha garantit que “aquí no s'utilitzarà mai la violència per a res”, sinó que “es complirà amb el marc legal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia