Política

ERC i el PSC qualifiquen els comptes de l'Estat de menyspreu

Els republicans qualifiquen d'“enganyifa” el pressupost de l'Estat a les comarques gironines i anuncien multitud d'esmenes

Els socialistes consideren que no satisfà deutes històrics

ERC i el PSC van denunciar ahir, en la valoració del projecte del pressupost general de l'Estat per al 2017, que continuen els greuges històrics a les comarques gironines. Així, la diputada gironina d'ERC al Congrés, Teresa Jordà, va assegurar que, un cop més, el pressupost de Madrid menysté la demarcació i ho va exemplificar amb les partides minses per a l'N-II. “Trams com els de Sils-Maçanet i Medinyà-Orriols fa molt temps que haurien d'estar finalitzats”, va recordar Teresa Jordà de manera contundent. La diputada gironina va insistir que no es dota de pressupost el tram de l'Alt Empordà de l'N-II, una “infraestructura que hauria de ser estratègica perquè es tracta de la principal portada d'entrada a Europa”. A més, la diputada va criticar que no es concreti “ni un sol euro” per a línies de Rodalies, “per exemple l'R3 fins a Ripoll”.

La diputada d'ERC ja va avançar que el seu grup es dedicarà a “disseccionar” el projecte del pressupost general de l'Estat, per fer-ne evidents totes les mancances per al territori. D'entrada, presentaran una esmena a la totalitat, però, a banda, hi haurà una “allau d'esmenes que tinguin en compte les reclamacions de les comarques gironines”. Per això, ERC ja ha començat a consultar els municipis de la demarcació perquè els seus alcaldes els facin arribar tot allò que “consideren oportú”, des de “reclamar aquella rotonda fins a una tanca de seguretat”.

En la mateixa línia es va mostrar el PSC. El diputat socialista per Girona, Marc Lamuà, va incidir en la “inconcreció” del pressupost del PP i que “no satisfà els deutes històrics de l'Estat amb les comarques gironines” ni “resol l'acabament dels projectes cabdals del territori”. Lamuà va destacar que, segons les previsions del govern espanyol, “les comarques gironines ocupen el número 31 de la llista d'inversions per províncies”, fet que deixa els gironins per sota de la inversió mitjana (178 euros per habitant respecte dels 184,6 de mitjana estatal).

El PSC assenyala que en el pressupost de l'Estat es deixa de banda projectes “essencials com el tram nord de l'A-2, la reforma i adequació de la casa natal de Salvador Dalí, l'acabament del parc Central de Girona o l'Arxiu Històric Provincial”. Entre altres esmenes que presentarà el PSC, destaca garantir el finançament per a la reforma i acabament del parc.

LA FRASE

Són una constatació dels incompliments i els enganys als quals el PP ens té acostumats
Teresa Jordà
Diputada gironina d'erc al CongrÉs


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia