Política

Amics de Barrera en recorden la faceta personal i desconeguda

Un homenatge lloa la figura de l’expresident del Parlament en el centenari del seu naixement

En el centenari del seu naixement, amics de l’expresident del Parlament Heribert Barrera i l’Associació Cultural Vibrant van voler retre homenatge al distingit polític d’ERC tot recordant-ne la faceta més personal i professional –era doctor en química–, un vessant que el Barrera polític ha eclipsat. “Ho ha tapat tot”, recordava ahir l’expresident d’Òmnium Cultural Quim Torra, que des del Fossar de les Moreres va exercir de mestre de cerimònies. El públic estava format per prop d’un centenar de persones que havien tingut algun contacte amb el desaparegut Barrera, mort l’agost del 2011, o bé que senten una especial fascinació per la seva figura. Entre ells, l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, que hi va assistir acompanyat de la seva dona, i l’expresident del Parlament Joan Rigol.

Diverses persones properes a Barrera van pujar a l’escenari per glossar-ne la vida menys coneguda, la de fora del Parlament, que va presidir de 1980 a 1984, i de la seva etapa com a diputat al Congrés espanyol durant les Corts constituents. Una etapa en què va reivindicar una Constitució que reconegués Catalunya com a nació i la necessitat de la independència per la seva persistència com a nació. Barrera, de fet, és autor de la coneguda frase “tenim pressa”.

L’escultor Jaume Rodri, amic de Barrera i exdiputat, va sintetitzar l’essència de l’expresident amb una obra de granit titulada Àtom lliure radical, que ha cedit a les entitats organitzadores de l’acte amb l’única condició que sigui permanentment exposada al local del Memorial 1714, a Barcelona.

LA FRASE

Heribert Barrera és un bé preuat que ens protegeix de tota malastrugança
Quim Torra
EXPRESIDENT D’ÒMNIUM CULTURAL


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.