Política

La CUP demana el sí per l’1-O per “escombrar” Mas, Pujol i el rei dels Països Catalans

La campanya dels anticapitalistes pel referèndum irrita el PDeCAT, que la qualifica de miserable perquè posa dins el mateix sac el seu líder i Rajoy

Una dona escombrant els Països Catalans de toreros, cardenals, banquers, el rei d’Espanya i dirigents polítics com Mariano Rajoy, José María Aznar, Jordi Pujol i Artur Mas. El cartell de la campanya unitària de l’esquerra independentista formada per la CUP, Alerta Solidària, Arran, Endavant i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans a favor del sí al referèndum de l’1 d’octubre, presentat ahir, va irritar el PDeCAT, indignat perquè els cupaires posen al mateix sac el líder del seu partit amb el president espanyol. “És miserable; un, condemnat per demòcrata; l’altre, el cap d’un Estat que persegueix per les idees. Feu pena”, escrivia a Twitter el coordinador organitzatiu del partit, David Bonvehí.

Es dona la circumstància que la CUP i el PDeCAT participen en una campanya unitària de tot l’independentisme a favor del sí que començarà el dia 15.

Al cartell, on també apareix una porra de policia amb el nom de l’exconseller d’Interior Felip Puig, hi surten igualment la infanta Cristina, Carlos Fabra, Patricia Botín, José Ramón Bauzá, Antonio Rouco Varela i Florentino Pérez.

La dirigent d’Arran Mar Ampurdanès va argumentar que el lema Escombreu-los pretén il·lustrar que les organitzacions de l’esquerra independentista volen “fer fora totes aquestes estructures de poder”. “Els diferents personatges i institucions del cartell són símbol del règim amb què volem trencar arreu dels Països Catalans”, va explicar.

La diputada de la CUP Anna Gabriel va abundar que els que hi apareixen “simbolitzen poder, estructures desiguals, misògines, discriminatòries i patriarcals”. Justament, la presentació del cartell va tenir lloc davant de la Cambra de Comerç de Barcelona “perquè representa un espai de poder econòmic i polític”.

Sobre el fet que sigui una dona qui escombra a la imatge, Gabriel va adduir que “la senyora que intenta guanyar-se la vida de forma precària escombrant és d’una rabiosíssima actualitat”.

Més enllà del cartell, la CUP i el seu entorn van explicitar que un referèndum i un procés constituent “només són possibles a través de la desobediència en contra de les lleis injustes”. “No és cert que no serà conflictiu i que es passarà de la llei a la llei. Només desobeint i impulsant processos massius de mobilització popular serà possible un procés d’autodeterminació”, conclou el manifest llegit per Ampurdanès.

Intel·ligència i Rajoy

Gabriel va voler centrar la presentació en la campanya pel sí, però no es va poder estar de respondre a les declaracions de Rajoy en què acusava la CUP d’“extremistes i radicals”. “El que sorprendria és que Rajoy fes formulacions intel·ligents en algun moment”, va sentenciar.

LES FRASES

Posar al mateix sac Mas i Rajoy és miserable. Feu pena
David Bonvehí
Coordinador organitzatiu del PDECAT
Els diferents personatges del cartell són símbol del règim amb què volem trencar
Mar Ampurdanès
Dirigent d’Arran


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona