Política

procés sobiranista

referèndum

Els comuns cridaran a la participació en l’1-O

Catalunya en Comú fixa la seva posició davant el referèndum amb l’aval del 60% de les seves bases

La formació defensarà el dret a decidir però no faran campany ni pel Sí ni pel No

Catalunya en Comú ha decidit que cridarà a la participació en el referèndum d’autodeterminació del proper 1 d’octubre a Catalunya.

Així ho ha anunciat la portaveu del partit, Elisenda Alamany, en una roda de premsa aquest divendres al centre cívic del Convent de Sant Agustí de Barcelona. Ha reconegut que la consulta de l’1 d’octubre, suspesa pel TC, “no tindrà la normalitat democràtica que desitjaríem”, però ha defensat aquesta crida a la participació davant l’“onada repressiva” d’un govern que practica l’“estratègia de la por”, “s’escuda darrera dels tribunals i les querelles” i pateix “sordesa” davant les demandes catalanes.

Els comuns han ratificat la seva posició sobre el referèndum en una consulta interna, en la que han participat 3.458 persones, un 44% del cens. El 59,39% dels votants ha avalat que Catalunya en Comú ha de participar a la mobilització de l’1-O. A la consulta hi

La formació assenyala que ha fixat la seva posició, també després de “l’onada repressiva” del PP dels darrers dies. “Crec que és moment de no doblegar-se davant l’estratègia de la por”, ha afegit Alamany.

Just el dia que els independentistes han arrencat formalment la campanya, els comuns han assegurat que no entraran en un debat polaritzat entre el sí i el no a la independència, sinó que posaran en valor el dret a decidir.

Així, faran campanya amb actes propis per mobilitzar el “80% dels catalans” favorables al dret a decidir, sense decantar-se entre el sí o el no. D’aquesta manera també volen ser “curosos” amb el 40,61% dels militants que ha votat ’no’ a cridar a la participació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.