Política

Setge al procés sobiranista

Méndez de Vigo diu que “no seria bo” que els Mossos no obeïssin a Madrid

El fiscal general és més clar i assegura que si el major Trapero no acata les ordres de la Guàrdia Civil “tindrà conseqüències legals” MADRID, 25 (EUROPA PRESS)

El ministre d’Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, ha descartat que els comandaments de Mossos d’Esquadra rebutgin que el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos assumeixi la coordinació dels tres cossos. Aquesta tarda hi ha una reunió de Mossos, Guàrdia Civil i el Policia de l’Estat. “No es produirà, ni seria bo”, ha assegurat Méndez de Vigo, en declaracions a RNE. Ha descartant els “rumors” que apunten al fet que el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, rebutgi la coordinació.

Per al ministre portaveu aquesta coordinació ordenada per la Fiscalia s’enquadra dins d’un context “absolutament normal”. “Ho diu la llei”, ha puntualitzat: “Els Mossos són la policia de tots els catalans i com a tal ha d’actuar sempre, en defensa de la llei i l’ordre.”

Per la seva part, el fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, ha assegurat aquest dilluns que resulta “d’allò més obvi” que els diferents cossos i forces de seguretat de l’Estat hagin de coordinar-se per actuar davant el referèndum de l’1 d’octubre, i ha afirmat que l’actuació del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, si no ho compleix, “tindrà conseqüències legals”.

En una entrevista a Onda Cero, Maza ha explicat que “és fàcil d’entendre que l’1-O ha d’estar preparat algun pla davant l’eventualitat que pugui haver-hi urnes” i, per a això, “és d’allò més obvi que ha l’existir un pla coordinat”. “Si el senyor Trapero no vol complir això, que és un mandat legal, tindrà conseqüències legals.”

“L’altra opció és que cadascú actuï per lliure”, ha ironitzat, i ha confiat que Trapero sigui “raonable”. Així, preguntat per la causa que ha portat a coordinar l’actuació dels diferents cossos, Maza s’ha mostrat ferm: “La llei no permet triar, està contemplat el que he dit, llavors no és conseqüència, ni molt menys, de l’actitud dels Mossos, sinó de la llei”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia