Política

bèlgica

govern a l'exili

Puigdemont es reuneix amb una vintena d’eurodiputats de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya

Representants de diversos grups assisteixen a un dinar amb el president a Brussel·les

Una de les participants a la trobada, Marie -Pierre Vieu, assegura que veuen “extremadament preocupant” el que passa a Catalunya

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s’ha entrevistat aquest dimarts amb una vintena d’eurodiputats de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya, creada la setmana passada a Brussel·les per impulsar una intervenció europea en la situació catalana.

Els participants en la trobada han dinat en un lloc proper a l’Eurocambra i han parlat dels darrers esdeveniments, inclosa la retirada de l’ordre europea de detenció per part del Tribunal Suprem (TS) espanyol.

L’eurodiputada francesa Marie-Pierre Vieu, de l’Esquerra Unitària (GUE), ha explicat que els parlamentaris veuen “extremadament preocupant” tot el que ha passat a Catalunya. “Ha estat important fer aquest dinar”, ha assegurat a l’ACN.

Vieu ha comentat que a l’acte hi han participat “molts membres amb una pluralitat d’opinions”. Ha precisat que hi han assistit “liberals, socialdemòcrates i ecologistes”, a més de representants del seu propi grup, la GUE.

La parlamentària ha assenyalat que se’ls ha traslladat la “impressió” que almenys avui “el govern espanyol està reculant” en la pressió judicial cap als independentistes, davant d’unes “negacions de la democràcia” i uns “empresonaments” que no tenen lloc a la UE. En aquest sentit, ha subratllat que “cal pressionar perquè fins al 21-D hi hagi debat públic”.

L’eurodiputada, que s’ha mostrat partidària que Catalunya “segueixi sent europea”, ha indicat que el missatge que se’ls ha transmès és que Catalunya vol desenvolupar-se i se sent atrapada en l’actual Espanya.

Vieu ha remarcat que com ha francesa no ha “d’entrar en el debat” sobre independència sí o no. Això no obstant, ha reivindicat el respecte a “la llibertat, acabar amb els presos polítics i tenir en compte el dret a l’autodeterminació”.

Un altre dels eurodiputats que ha participat al dinar, el flamenc de l’N-VA Mark Demesmaeker, ha fet una piulada on assegura que el president Puigdemont li ha dit que “la solidaritat del poble flamenc obrint casa seva” pels catalans que participaran a la manifestació del 7-D a Brussel·les és un “contrast xocant” amb la “ignorància i la distància de l’elit de la UE”.

L’eurodiputat irlandès Matt Carthy, que també ha participat a la reunió, ha afirmat que està “molt orgullós” d’haver vist Puigdemont el dia en què Espanya ha retirat l’ordre d’arrest europeu. “Continuo amb la solidaritat amb el poble de Catalunya i els seus representants”, ha piulat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]