Política

Setge al procés sobiranista

El sindicat de docents USTEC avisa Rajoy que pararan “l’atac” al català

El portaveu del sindicat USTEC, Ramon Font, la central majoritària entre els docents de Catalunya, ha advertit al president del Govern, Mariano Rajoy, que no descarten res per parar “l’atac” a la immersió lingüística a Catalunya, “la política de més èxit en educació”.

Ramon Font ha assenyalat que “han traspassat una línia vermella”, després que el president del Govern ha traslladat avui a Societat Civil Catalana (SCC) que el Ministeri d’Educació estudia incloure una casella, en la documentació per a la pròxima prescripció escolar a Catalunya, que permeti als pares d’alumnes escollir l’escolarització en castellà.

En declaracions a Efe, Font ha emplaçat el govern del PP a “estudiar què va passar a les Illes Balears”, en referència a la vaga indefinida de docents que va provocar la “marxa enrere” de les mesures que impulsava el govern, encara que “comptaven amb el suport del govern autonòmic”.

“Amb quatre diputats a Catalunya no poden fer això”, ha afirmat Font, perquè la immersió lingüística té “un consens molt ampli” a la societat.

“El professorat està molt orgullós d’aquesta política”, segons Font, que ha explicat que no descarten mobilitzacions, vagues o, arribat el moment, la desobediència d’una futura norma que eliminés el català com a llengua vehicular en l’educació.

“Això faria que la feina deixés de tenir sentit per a molts dels professors”, ja que la immersió fa que els nens “parlin tant català com castellà”, i això “garanteix la igualtat d’oportunitats” entre els nens catalans, amb més de 300 llengües maternes diferents, ha afirmat.

“Volem una societat cohesionada, inclusiva i integradora, que no separi els nens per comunitats lingüístiques”, ha reafirmat Font, perquè “el coneixement del català garanteix també l’accés al món laboral”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.