Política

Rajoy ofereix entesa a Torra però l’avisa que garantirà que es compleixi la llei

El president del govern espanyol al·ludeix a Ciutadans quan diu que “l’ansietat no resol res”

Es reunirà amb el primer secretari del PSOE aquest dimarts i amb el líder de Cs dijous per abordar la situació de Catalunya

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha ofert aquest matí “entesa i concòrdia” al ja nou president de la Generalitat, Quim Torra, però l’ha avisat que garantirà que en tot moment compleixi la llei i la Constitució. En declaracions als periodistes a Segòvia recollides per Efe i realitzades mentre encara es feia el debat d’investidura, Rajoy ha enviat aquest missatge a Torra, ha demanat “mesura” davant la nova situació i, en al·lusió a Ciutadans, ha defensat que cal aparcar ara l’”ansietat”.

El cap de l’Executiu ha reiterat que el que ha escoltata Torra no li agrada, però que el jutjarà pels seus fets. En aquesta línia, ha assenyalat que el Govern apostarà per “l’entesa i per la concòrdia”. Hi afegia: “Però de la mateixa manera que dic això, i ho dic perquè ho sento, jo garanteixo que la llei, la Constitució espanyola i la resta de l’ordenament jurídic es compliran. I crec que és bo -ha precisat- perquè ningú se senti enganyat que faci aquesta afirmació”.

Fent al·lusió als Ciutadans però sense esmentar directament al partit taronja ha afirmat: “L’ansietat no condueix a res, no resol res i no és el que en aquests moments han de tenir les persones per abordar una situació tan complexa com aquesta”.

Reunió convocada

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, es reunirà demà a la Moncloa amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per abordar la situació de Catalunya, segons apunta l’agència ACN. La trobada es farà l’endemà de la investidura del president, Quim Torra, i amb el debat sobre la fi del 155 sobre la taula. En el cas de Ciutadans la reunió amb Albert Rivera es produirà aquest dijous al matí, segons Efe.

Des de Cs defensen que el 155 s’ha de mantenir tot i la creació d’un nou Govern. Des de Ferraz, el secretari d’organització dels socialistes, José Luís Ábalos, afirma que Sánchez reclamarà a Rajoy “mesures de caràcter polític” més enllà dels “mecanismes legals d’excepcionalitat i les respostes judicials”. “El govern ha d’assumir que té la responsabilitat de buscar sortides polítiques”, ha valorat Ábalos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Sánchez donarà explicacions al Congrés sobre la seva dona el 22 de maig

Barcelona
Estat Francès

Nova Caledonia es revolta contra els canvis al cens electoral

Barcelona
política

Salvem Cal Macià exigeix començar a tramitar l’expropiació de l’immoble

ALCARRÀS
Guerra a Ucraïna

Un tren de mercaderies descarrila a Volgograd per un atac amb drons

Barcelona
guerra a Ucraïna

Blinken visita Ucraïna per sorpresa per mostrar el suport dels Estats Units

Barcelona
política

Els investigats de Tsunami acusen l’AN d’usar el terrorisme per impedir l’amnistia

barcelona
Birmània

Escac a la junta birmana

Tòquio

La fractura passa factura

Argelers / Barcelona

Reset a l’escenari polític gironí després del 12-M

GIRONA