Política

Maragall es reunirà dilluns amb Borrell a Madrid

El conseller d’Acció Exterior i el ministre d’Afers Estrangers es veuran amb el procés de reobertura de les delegacions o el rol de Catalunya a la UE com a principals temes sobre la taula

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, es reunirà dilluns vinent amb el ministre d’Afers Estrangers del govern espanyol, Josep Borrell. Tots dos mantindran una trobada de treball, la primera des que han accedit als seus respectius càrrecs, on podrien despatxar sobre la reobertura de les delegacions catalanes a l’exterior, el compromís amb la Unió Europea de Catalunya, o la presència de la llengua catalana a les institucions de la UE, entre d’altres. La reunió s’emmarca en el restabliment de les relacions entre el govern català i l’espanyol després de la trobada que van mantenir els presidents Quim Torra i Pedro Sánchez, així com els vicepresidents Pere Aragonès i Carmen Calvo.

En una entrevista recent a 8tv, el conseller Maragall ja va assegurar que estava disposat a trobar-se amb Borrell i que voldria traslladar-li que cal “garantir i assegurar que l’acció exterior de Catalunya és respectada i acceptada” per l’Estat.

De fet, des d’Acció Exterior, volen garanties de Borrell que no posarà impediments a la seva feina. La conselleria ja ha anunciat la reobertura de sis de les delegacions tancades pel 155: la del Regne Unit i Irlanda, Alemanya, Itàlia, França, Suïssa i els Estats Units.

Maragall va dir recentment que a Borrell també li traslladaria la seva voluntat de “participar en els àmbits de decisió europeus i internacionals” des d’una vocació europeista. “Hem de poder estar als debats europeus sobre el futur d’Europa”, va dir el conseller, remarcant que això també inclou els debats sobre “democràcia” o drets fonamentals.

Un altre dels temes que interessen a l’equip del conseller d’Acció Exterior és la situació del català a les institucions europees, una qüestió que, com a expresident del Parlament Europeu, Borrell coneix molt bé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona