Política

Mor als 70 anys el sindicalista i polític català Luis Fuertes

Va ser secretari general de la UGT de Catalunya del 1976 al 1982

El sindicalista i polític català Luís Fuertes Fuertes ha mort als 70 anys, segons ha informat a través de les xarxes socials la UGT de Catalunya . Fuertes va ser secretari d’aquesta organització sindical del 1976 al 1982.

A les eleccions generals espanyoles de 1977 i 1979 va ser elegit diputat pel PSC-PSOE per la província de Barcelona i entre el 1982 i el 1982 va formar part de la comissió executiva del PSC i va arribar a ser el conseller nacional del partit.

L’actual secretari de la UGT de Catalunya, Camil Ros, ha destacat que el seu predecessor “va ser un home clau en la reconstrucció del sindicalisme durant i després de la dictadura”. “L’ugetisme continuarem el que tu vas continuar”, ha afegit Ros.

Luís Fuertes va néixer a Lucillo, a la província de Lleó, el 23 d’abril 1948. Es va instal·lar a Barcelona el 1967, on va començar a treballar a Hispano-Olivetti, on va ser membre de la comissió obrera de la fàbrica. El 1968 es va afiliar a la UGT i es va dedicar, al costat de Josep Veliz i Camilo Rueda, a reorganitzar la Federació del Metall de Catalunya a través de contactes amb altres empreses com MACOSA, SEAT o Pegaso. El 1972 i el 1974 va ser suspès d’ocupació i sou dos cops per organitzar vagues.

Va formar part del Comitè Regional de la UGT de Catalunya el 1974, amb Camilo Rueda i Eduardo Montesinos Chuchas. El 20 de juny 1976 va ser elegit com a secretari general de la UGT a l’assemblea de Terrassa, que va significar la refundació de la UGT de Catalunya. Va ocupar aquest càrrec fins al febrer del 1982, quan va ser substituït per Josep Valentín.

La UGT ha lamentat “profundament la mort de Luís Fuertes” a través de les xarxes socials”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia