Política

El CGPJ dóna empara Llarena per “l’atac planificat a la seva independència” per la demanda de Puigdemont i els consellers

El màxim organisme dels jutges demana als Ministeris de Justícia i Exteriors que adoptin “totes les mesures necessàries” per “assegurar la integritat i immunitat” de la justícia espanyola

La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat donar empara al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena davant la demanda civil interposada a Bèlgica per Puigdemont i els consellers a l’estranger.

En l’acord, asseguren que la demanda és un “atac planificat” a la independència de Llarena per part dels “fugits de la justícia” i considera que l’únic fi és el de “condicionar i influir en les futures resolucions judicials”. “Han intentat, sense cap dissimulació, sotmetre actuacions sobiranes de l’Estat a la jurisdicció d’un estat estranger”, escriu el CGPJ. A més, la comissió permanent demana als Ministeris de Justícia i Exteriors que adopti “totes les mesures necessàries” per “assegurar la integritat i immunitat” de la justícia espanyola.

El passat 30 de juliol, el jutge instructor de la causa contra el procés va dirigir-se a l’òrgan de govern dels jutges per demanar-los un pronunciament en el seu favor.

Llarena està citat el 4 de setembre per un tribunal belga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia