Política

Rivera reivindica l’esperit del 8 d’octubre perquè va ser el que va permetre “parar el cop d’estat”

El president de Ciutadans assegura que el llaç groc serveix per “assenyalar a qui no el porta”

El líder de la formació taronja diu a Sánchez que es “confon” d’adversari i que el futur d’Espanya passa per un president que no pacti amb els independentistes

El president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, ha reivindicat “l’esperit del 8 d’octubre”, quan Barcelona va ser l’escenari d’una gran manifestació a favor de la unitat d’Espanya. Per Rivera, aquella mobilització va ser precisament el que va permetre “parar el cop d’estat” dels independentistes.

“Ho vam fer junts, vam aplicar la constitució, vam sortir al carrer, va sortir el nostre cap d’estat i vam defensar la democràcia”, ha recordat Albert Rivera.

En la mateixa línia, ha aplaudit que hi hagi persones que quan acaben de treballar surtin “a netejar d’escombraries els carrers”, en referència “als plàstics i els llaços grocs”, un símbol que ha defensat que serveix per “assenyalar a qui no el porta”.

“Cal escollir entre els que assenyalen i els assenyalats; entre els que pateixen i els que assetgen; entre els que compleixen la llei i els que la incompleixen. I jo vull viure en un país on no hagi de ser notícia que algú digui que cal complir la llei”, ha sostingut.

El president de la formació taronja ha protagonitzat, amb la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, un acte a Barcelona favor de la “neutralitat dels espais públics”, organitzat per la plataforma Espanya Ciutadana -impulsada pel partit de Rivera- amb el lema “L’amor és més fort que l’odi. No ens callaran”.

Dit això, el president de Cs ha tornat a demanar que urnes a l’Estat espanyol. I és que, al seu entendre, el futur d’Espanya passa per un president que no pacti amb els independentistes. “Que Sánchez no s’equivoqui” li ha dit al president del govern espanyol, perquè qui vol “liquidar” l’estat és el president de la Generalitat de Catalunya.

“Quim Torra ha dit que vol liquidar l’Estat i a Pedro Sánchez no li importa. Torra ha dit que desacatarà les sentències judicials, però Sánchez no s’immuta. Els nacionalistes han dit que tornaran a obrir ambaixades i a Sánchez no li importa. Ara sí, li preguntes a Sánchez per la llei de transparència universitària i per la tesi i llavors ets l’enemic”, ha recalcat.

Aprofitant el seu pas per la capital catalana, Rivera ha defensat que Ciutadans “donarà la batalla a Barcelona perquè es recuperi del populisme i el nacionalisme”.

No obstant això, no ha fet cap referència a si aquesta batalla la lliuraran amb l’exprimer ministre francès Manuel Valls com a cap de llista, tal com s’havia suggerit, encara que en una altra part del discurs li ha agraït el seu suport a l’hora de defensar la democràcia espanyola.

Espanya Ciutadana s’autodefineix com “una iniciativa oberta a la societat civil per parlar del país des dels valors que ens uneixen sense complexos i amb la mirada cap a un futur més enllà dels enfrontaments partidistes i les sigles”.

Per l’escenari del Moll de la Marina -al voltant del qual s’han aglutinat unes 2.000 persones- també han passat la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas; la catedràtica de Dret Constitucional de la UAB Teresa Freixes i la crítica literària Mercedes Monmany, i s’ha projectat un missatge en vídeo de l’exministre socialista Celestino Corbacho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia