Política

La fiscalia, contra els companys de Puigdemont

La fiscalia de l’Audiencia Nacional ha demanat a la sala penal que reobri la causa en la qual s’investigava per encobriment dos mossos d’esquadra, l’empresari Josep Maria Matamala i l’historiador Josep Lluís Alay, que acompanyaven l’expresident Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya.

En un recurs d’apel·lació, a què ha tingut accés Efe, la fiscalia sol·licita a la sala que revoqui la decisió del jutge Diego de Egea d’arxivar el cas, ja que entén que tots quatre van intentar ajudar Puigdemont a evitar la seva detenció durant un trasllat des de Finlàndia a Bèlgica, on resideix des del seu exili. El magistrat va decidir arxivar la investigació el mes passat amb l’argument que els dos mossos i l’historiador desconeixien que s’havia reactivat l’euroordre contra Puigdemont quan l’acompanyaven al mateix vehicle en què va ser detingut l’expresident català en una gasolinera a Alemanya, prop de la frontera amb Dinamarca.

Respecte a Matamala, que no es va presentar davant del jutge, De Egea va preguntar a la fiscalia si era procedent emetre contra ell una ordre de crida i cerca, aspecte sobre el qual no es pronuncia la fiscalia en el recurs. Per oposar-se al tancament de la causa, el fiscal invoca l’atestat policial sobre la detenció de Puigdemont en el qual s’indica que “tenia coneixement de l’esmentada ordre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.