Política

Celaá rebutja que ministres i consellers participin a la reunió entre Sánchez i Torra

La portaveu del govern espanyol assegura que “l’agenda no està tancada”

Descarta “per ara” la recuperació de les competències de Seguretat per part de l’Estat

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, a rebutjat aquest divendres la proposta del govern de la Generalitat d’incloure consellers i ministres a la reunió que els equips del president de la Generalitat, Quim Torra, i del president espanyol, Pedro Sánchez, intenten tancar pel dia 21 a Barcelona. “No és el format”, ha afirmat Celaá, perquè “quan el president es trasllada a una Comunitat, el president d’aquesta comunitat és l’amfitrió” i la reunió “és amb ell”, i no amb altres persones. Celaá ha afirmat a més que el seu executiu no ha tancat l’agenda d’aquest desplaçament del Consell de Ministres a Barcelona, que inclourà la participació de Sánchez i sis ministres a una gala de Foment del Treball el dia 20. “No hi ha cap compromís a la vista i l’agenda no està tancada”, ha sentenciat. Pel que fa als possibles temes a tractar, la portaveu del Govern, Isabel Celaá, ha assegurat avui que no hi ha “cap delimitació”.

Celaá també ha descartat “per ara” la recuperació de competències en matèria de Seguretat a Catalunya en favor de l’Estat.

Pel que fa a la seguretat al Consell de Ministres, Celaá ha recordat que el Govern català s’ha compromès a assegurar-la i ha afegit: “ Hem de tenir confiança que els Mossos compleixin amb el seu deure professional”.

Rebutgen un 155 permanent

Celaá ha insistit aquest divendres que el seu executiu rebutja l’aplicació d’un “155 permanent” com demanen “els que volen encobrir la seva posició recentralitzadora”, però ha advertit també que donarà una resposta “serena però ferma, proporcional i contundent” a qualsevol vulneració de la Constitució. Així ho ha dit a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres parafrasejant el missatge que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va llançar al debat monogràfic sobre Catalunya al Congrés dels Diputats aquest dimecres.

“La posició del govern és la defensa de la Constitució, que consagra Espanya com un estat de les autonomies” i la resolució per “vies polítiques” del conflicte a Catalunya, ha dit Celaá, però hi ha discursos “retòrics” que “no tenen cabuda” a la Constitució. Segons Celaá, la solució a Catalunya exigeix “alçada de mires, temps, diàleg, lleialtat i sentit d’Estat”, i les formacions independentistes en rimer lloc “han de forjar un nou acord” transversal amb altres forces a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Hezbol·là avisa que els atacs electrònics són una “declaració de guerra”

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona