Política

Reiniciar el concurs de neteja a Figueres té un sobrecost

El vicealcalde, Pere Casellas, desvela que la necessitat urgent de comprar maquinària per superar l’any 2020 sense nou contracte és de 800.000 euros més que el que es va pagar el 2019

El vicealcalde de l’Ajuntament de Figueres, Pere Casellas, va desvelar que la reiniciació del concurs de recollida i neteja de la ciutat, forçada per la resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, comportarà un sobrecost per als comptes municipals inicialment imprevist. En concret, Casellas va assegurar que tenir tot l’any 2020 el servei prorrogat comportarà un cost d’uns 800.000 euros més per a la ciutat que l’any 2019.

Casellas va recordar que el cost de la nova contracta que ara ha quedat sense efecte ja era d’uns 250.000 euros més que el cost del servei el 2019. La diferència fins als 800.000 euros que va assenyalar és el que calculen que pot costar la compra de maquinària per superar els mesos en què s’estarà refent el plec de condicions i preparant el nou concurs.

“No la podem comprar nova. Si la comprem vella no estarà gaire millor que la nostra. Intentem buscar maquinària per suplir l’actual i contactem amb altres ajuntaments perquè ens en puguin cedir”, afirmava Casellas El regidor Amello (Cs) va preguntar si l’Ajuntament presentaria recurs i el vicealcalde va confirmar-li que no, tot i que no es descarta que ho faci l’empresa que va guanyar, Romero Polo-Valoriza. “L’acte és executiu i encara que presentéssim recurs no ens admetrien que ho adjudiquéssim”, va afirmar Casellas. “Si l’adjudicatari guanyés el recurs podria succeir que se li hagués de cedir la prestació del servei quan fos ferm”, admetia.

El contracte actual d’escombraries està prorrogat des del 2 d’octubre del 2016 i ho estarà molt probablement fins al 2021. L’alcaldessa, Agnès Lladó, parlava de crear oportunitats a partir de les dificultats.

Per via d’urgència es va donar ahir el vistiplau al projecte d’arranjament d’un aparcament públic entre el carrer Ter i el carrer Llobregat, unes obres que pagarà l’empresa Casa Ametller, que obrirà un nou supermercat a la ciutat. Serà una inversió molt important perquè l’empresa obrirà a Figueres el segon centre més important de tot Catalunya.

A l’inici del ple, l’alcaldessa, Agnès Lladó, va fer un reconeixement a l’escriptora Isabel-Clara Simó, “una persona molt vinculada a l’Empordà i a Figueres, on va exercir com a professora a l’institut Ramon Muntaner.” “Era una persona casada –va explicar Lladó– amb un figuerenc com Xavier Dalfó, impulsor de la revista Canigó i a qui la ciutat l’any 2014 va fer un homenatge.” Ahir, amb un ordre del dia reduït, es van portar al ple fins a cinc mocions, quatre de Cs i una dels grups d’ERC, JxF, Guanyem i Canviem de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central segons la qual Oriol Junqueras no pot exercir com a eurodiputat i a la decisió d’inhabilitar el president Torra. La moció es va aprovar amb 15 vots favorables i sis de desfavorables (PSC i Cs).

LA DATA

2.10.2016
Primera pròrroga.
El contracte de recollida d’escombraries de Figueres està prorrogat des d’aquest dia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.