Política

Un militant de Catalunya en Comú acusa un dirigent del partit d’“abús laboral i sexual”

L’afectat explica que primer va denunciar els fets per la via interna però això només li ha suposat “revictimització” i “fustigació” per part de l’organització

Els comuns defensen que van aplicar el “protocol del bon tracte” de manera “immediata” i demanen “respecte” pel procés judicial obert

Un militant de Catalunya en Comú ha denunciat un exregidor del partit a Santa Coloma de Gramenet per abús laboral i sexual.

L’afectat, Carlos Rosales, ha difós aquest divendres un comunicat a les xarxes socials on manifesta que ha estat “víctima d’abús laboral i sexual per part d’un membre de l’organització.

Rosales explica que abans de fer pública aquesta situació ja va posar el fets en coneixement de la formació a través d’una denúncia interna, però aquesta només li ha suposat “revictimització”. Segons explica, tot i que el partit ha “reconegut els fets” que ha patit, ha patit “fustigació, qüestionament, encobriment, amenaces i vetos de participar en espais” per part de la direcció dels comuns, tant de persones de la direcció nacional com per part de membres de l’organització local de Santa Coloma. Unes actituds, lamenta, que li han “dificultat la vida”.

De la seva banda, Catalunya en Comú assegura en un altre comunicat que tan bon es van posar els fets en coneixement de l’organització, aquesta “va activar de manera immediata” el “Protocol del bon tracte”. La formació detalla que la Comissió pel bon tracte, encarregada d’aplicar l’esmentat protocol, va emetre una resolució “que es va complir amb celeritat”. A més, afirma que van oferir “assessorament psicològic i jurídic” a l’afectat i van garantir “la confidencialitat del procés, tal com estableix el protocol i com va sol·licitar el denunciant”.

Per aquest motiu, el partit demana el “màxim respecte” pel procediment judicial que han obert totes dues parts, en el qual garanteix que col·laboraran “en tot el que se’ns requereixi”.

Després de tenir coneixement de la denúncia d’un empleat en règim eventual de confiança del grup En Comú Podem contra un ex-regidor del mateix grup municipal, l’Ajuntament de Santa Coloma ha celebrat una Junta de Portaveus extraordinària de tots els grups i amb la presència tant del Secretari com del Gerent municipal.

En aquesta junta, celebrada divendres, el consistori ha “reiterat” l’oferiment d’aplicació del protocol de prevenció i actuació en supòsits d’assetjament laboral, sexual i per raó de sexe, “per tal que tots els mecanismes interns de protecció puguin ser desenvolupats”. A més, ha decidit que el govern municipal efectuarà un “seguiment periòdic” de l’evolució d’aquest “greu cas” en totes les seves vessants. Finalment, l’Ajuntament reitera el seu compromís en la “defensa de la integritat física i moral dels treballadors i treballadores” municipals.

El cercle de Podem a Santa Coloma de Gramenet també ha emès una nota on manista que des del primer moment en què van tenir coneixement dels fets, a nivell intern, han expressat la seva “tolerància zero amb qualsevol mena de presumpte abús laboral, sexual i de qualsevol tipus”.

Podem assegura que també des del primer moment han expressat a Catalunya en Comú “la necessitat immediata d’apartar el denunciat de qualsevol mena de responsabilitat orgànica” a la formació i a l’àmbit “institucional”

La formació subratlla que es mantindrà “fidel al seu compromís en la lluita contra qualsevol tipus d’abús i pararà atenció a la resolució de les diferents vies a través de les quals s’hagi pogut denunciar el cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona