Política

ERC denuncia tracte de favor a la Fira d'Abril

Jordi Portabella demana "transparència" en horaris i "regular" les subvencions atorgades a la FECAC

El president del grup d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha denunciat avui un "tracte de privilegi i de favor polític" cap a la Fira d'Abril de Catalunya i ha reclamat "transparència" en el compliment dels nous horaris nocturns en el Fòrum, on se celebra aquest esdeveniment.

Portabella ha reclamat "el compliment de la normativa municipal en matèria d'horaris aprovada la setmana passada en comissió", que va ser promoguda pels republicans, amb el suport de CiU i PP, i el rebuig del govern bipartit PSC-ICV, que considera que aquesta iniciativa no tenia caràcter executiu.
La proposta d'ERC tindria un doble efecte, ja que d'una banda ampliaria l'horari d'ús d'aquest recinte, que passaria de les 01:30 hores a les 03:30 hores, els divendres, i de les 02:30 a les 03:30 hores els dissabtes, però d'altra banda vedaria els actes excepcionals que se celebren en aquest espai, com el Primavera Sound o el Summercase, els concerts de la Mercè, la citada Fira d'Abril, o la Telecogresca, que se celebra aquesta setmana.

Portabella lamenta que el consistori autoritzi a la Fira d'Abril que organitza la FECAC uns horaris i nivells de "contaminació acústica que no es permet a altres esdeveniments que es realitzen en la via pública: ni a les festes de Gràcia, ni tan sols a la Festa Major de la ciutat, per la Mercè, es permet acabar tan tard".

Retirada de privilegis
A més, critica que s'estigui donant un suport institucional en publicitat "fora del corrent", per això ha reclamat que es retirin tots els privilegis dels quals "gaudeix" aquest esdeveniment "de la mateixa manera que es tracta altres esdeveniments altament concorreguts a la ciutat".

Quant a les subvencions, el regidor republicà considera que l'ajuntament no ha de subvencionar aquelles activitats que siguin rendibles des del punt de vista econòmic. "És necessari regular d'una vegada totes les partides de subvenció amb la màxima transparència", ha dit Portabella, que ha demanat que el "consistori actuï com a interlocutor en la concessió de llicències amb els firaires, tal com fa amb totes les fires que es fan a la ciutat". El regidor republicà ha afegit que "la permanent nebulosa que plana sobre aquesta fira i que genera un dubte constant s'ha d'acabar per sempre".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.