Política

El PSC s'aferra al no de Pujol a una consulta popular com a resposta al TC

Pujol no aposta per la consulta popular com a reacció a una eventual retallada de l'Estatut al Tribunal Constitucional (TC), i el PSC ha rebut aquest posicionament com un "estímul".

L'expresident de la Generalitat ha advertit aquest dilluns, en una entrevista al programa Els Matins de TV3, que el país està "massa sotraguejat" per plantejar-se un altre referèndum com a resposta a la sentència. Tot i que l'actual secretari general de CDC, Artur Mas, ha manifestat que la consulta popular seria la seva opció si la sentència rebaixa la llei catalana, Pujol no avala aquesta proposta. Segons l'expresident, el partit de l'actual president de la Generalitat, José Montilla, té 25 diputats al Congrés i, per tant, "alguna cosa hi pot fer".

Al carrer Nicaragua, el viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha expressat la seva "satisfacció" per les declaracions de Pujol, que veu com un "estímul" a tota la classe política per "fer un esforç d'unitat i consens" i, alhora, per "donar per feta la constitucionalitat de l'Estatut" mentre no arriba la sentència del TC. "Cal esperar al moment en què es faci pública la sentència per discutir tots junts la millor resposta, de la forma més unitària possible", ha demanat Iceta.

Fa unes setmanes, Montilla i la cúpula d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), encapçalada per Josep Antoni Duran i Lleida, van reunir-se i van pactar una "lectura unitària" de la sentència, que se suposa que ha de frenar els plantejaments de CDC i ERC, partidaris de convocar una consulta popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.