Política

300 crítics de C’s demanen el cap de Rivera

Dos històrics fidels a Robles presenten un manifest contra la coalició europea

Antonio Robles no està sol a Ciutadans. La trencadissa provocada pel diputat ara fa dues setmanes contra el president del partit i també diputat Albert Rivera, anunciant que deixarà la formació i l’escó el pròxim 1 de setembre, a causa de la polèmica coalició a Europa de Ciutadans amb l’ultracatòlica Libertas, va tenir continuïtat ahir amb la presentació d’un manifest signat per 300 militants crítics.

El manifest, que exigeix la dimissió de Rivera i del comitè executiu en ple, expressa un “profund rebuig” a la formació d’una candidatura “totalment aliena als valors i principis de Ciutadans” i no estalvia qualificatius contra el que defineixen com una coalició “populista, antieuropea, amb rivets nacionalistes i companya de candidatures reaccionàries i integristes religioses d’altres països europeus”. El manifest fa referència als euroescèptics catòlics irlandesos Libertas, la Lliga de les Famílies polonesa (que ha donat suport electoral als franquistes AES de Blas Piñar) o el Moviment per França de Phillipe de Villiers (competidor de Le Pen). Altres contactes de nivell impliquen La Destra, l’escissió a Itàlia de l’Aliança Nacional de Gianfranco Fini després de l’últim gir centrista, o moviments salazaristes a Portugal.

Ahir el manifest va ser presentat per dos històrics fidels a Robles: Carmen Leal, mà dreta del dirigent des de les plataformes bilingüistes dels anys noranta, mestra i fins i tot companya de claustre, i Rafael Ávila, ara exsecretari per Rubí, president de l’Asociación de Profesores por el Bilingüismo i fundador amb Robles d’un embrió de Ciutadans, España Mestiza, l’any 1997.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.