Política

L'alliberament de 3 ostatges de les FARC podria ser imminent

Bogotà

Poques hores després que el president de Veneçuela, Hugo Chávez, donés a conèixer la seva proposta per alliberar tres ostatges de les FARC, el govern de Colòmbia ha respost que accepta la seva fórmula.

I és que Chávez havia condicionat l'inici de l'operació humanitària per alliberar Clara Rojas, el seu fill Emmanuel, nascut en captivitat, i la congressista Consuelo González al vistiplau de l'equip d'Álvaro Uribe.
El govern colombià ha agraït el seu "interès" al dirigent veneçolà, i alhora ha anunciat que l'Alt Comissionat per la Pau, Luis Carlos Restrepo, serà el seu representant a la missió de recollida i trasllat dels tres ostatges.

Així doncs, Clara Rojas, el seu fill Emmanuel –nascut en captivitat–, i la congressista Consuelo González, tots tres, ostatges de les FARC, podrien ser alliberats en breu, gràcies a una operació dissenyada pel president de Veneçuela i batejada amb el nom d'Operació de Rescat Humanitari.

En una compareixença al palau de Miraflores, a Caracas, Hugo Chávez ha dit que "només falta l'autorització del govern de Colòmbia perquè arrenqui l'operació".

Aquesta operació preveu que avions veneçolans, amb el distintiu de la Creu Roja, entrin a Colòmbia per recollir els ostatges. Chávez ha explicat que és una operació "transparent" i ha rebutjat una entrega clandestina perquè és massa perillosa.

Autorització per a la recollida
El viceministre d'Afers Estrangers veneçolà per a l'Amèrica Llatina ha entregat al govern de Bogotà una carta en què demana autorització per recollir els ostatges quan els alliberin.

El president de Veneçuela ha assegurat que en el moment que sigui autoritzat per l'executiu d'Álvaro Uribe, els ostatges podrien ser posats en llibertat en 24 hores.

Chávez espera que, després de deixar lliures els tres ostatges, les FARC també podrien alliberar la francocolombiana Ingrid Betancourt, retinguda des de fa més de cinc anys.

Per desenvolupar aquest operatiu, Veneçuela té el suport de França, Cuba, l'Equador, el Brasil, Bolívia i l'Argentina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

La jutge de la primera causa per l’1-O demana que es pronunciï l’Audiència de Barcelona

barcelona
regne unit

Una enquesta situa el partit de Farage per davant dels conservadors

barcelona
guerra a gaza

Gantz guanyaria Netanyahu si s’avancessin les eleccions

barcelona
judicial

El xoc a la fiscalia per l’amnistia s’aguditza

barcelona
política

La justícia suïssa reitera que Tsunami no és terrorisme

barcelona
Política

ERC començarà a negociar amb PSC i Junts per la investidura la setmana que ve

barcelona
judicial

El Suprem suspèn les declaracions de Puigdemont i Wagensberg

barcelona
Josep Xifre Deulofeu
Alcalde de Santa Cristina d’Aro (Tots per Santa Cristina-TxE)

“Som prudents en la inversió; no volem fer cartes als Reis”

Santa Cristina d’Aro
Miguel Comino
Alcalde de Sant Vicenç dels Horts (PSC)

“No tocarem ni un pam de terreny agrícola o parc agrari”

Sant Vicenç dels Horts