Política

Un alt cap de les FARC i 19 guerrillers moren en un enfrontament amb l'exèrcit colombià

Un alt cap de la guerrilla de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) i 19 rebels han mort en una zona selvàtica després d'un enfrontament amb les forces armades, segons ha confirmat el ministre de Defensa, Juan Manuel Santos.

Els fets van passar ahir a la nit (hora local) i en el combat va morir Gustavo Rueda Díaz, àlies Martín Caballero, sota la vigilància del qual va estar els últims dos anys, dels sis de captiveri, l'actual canceller colombià, Fernando Araújo, que va escapar el gener passat. Santos va assenyalar que Rueda Díaz va ser l'autor de nombrosos atemptats a l'oleoducte Túnel Limón-Coveñas, així com a diverses torres de conducció elèctrica. El rebel pertanyia a les FARC des de feia 23 anys.

"Caballero va practicar com pocs el delicte del segrest, inclòs el del canceller Fernando Araújo", va explicar Santos. Les autoritats oferien una recompensa de 1.700 milions de pesos (uns 593.227 euros) per la seva captura, segons el funcionari. "Altres quatre criminals de les FARC van ser ferits i capturats. Les operacions continuen a la zona", va precisar Santos en una roda de premsa a Bogotà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.