Política

Les FARC envien les coordenades per rescatar els tres ostatges

Si res no falla, Consuelo González i Clara Rojas i el fill d'aquesta recuperaran la llibertat en les pròximes hores

Ara sí. La missió per rescatar els ostatges de les FARC ja està en marxa. Després de dos dies d'espera, el coordinador de la missió ha rebut les coordenades d'on són les tres persones segrestades per la guerrilla colombiana.
L'operatiu per recollir els ostatges, promogut pel president veneçolà Hugo Chávez, està preparat des de divendres. Els dos helicòpters que han de recollir les tres persones són des de llavors a Villavicencio, d'on han de sortir cap a la selva colombiana. El dispositiu es fa sota la protecció de la Creu Roja.

Així doncs, si res no falla, les polítiques Consuelo González i Clara Rojas i el fill d'aquesta, Emmanuel, recuperaran la llibertat en les pròximes hores.

Els helicòpters que els traslladaran són a Villavicencio des de divendres a la nit, hora catalana, i aquest dissabte hi han arribat els avions amb els emissaris de set països escollits per servir de garants en l'alliberament. Ara que, segons ha difós l'emissora colombiana Radio Caracol citant fonts governamentals, la guerrilla ja ha comunicat el punt d'entrega, el dispositiu es pot posar en marxa.

L'executiu colombià sap com avança l'operatiu però desconeix les dades exactes del lloc de l'alliberament.

En secret
Segons ha explicat l'alt comissionat de Colòmbia per a la Pau, Luis Carlos Restrepo, al seu govern no li correspon ni vol saber les coordenades de les FARC. Només el govern veneçolà i el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) saben el lloc exacte.

Com González, Rojas i Emmanuel, actualment 3.000 persones estan segrestades a Colòmbia per les FARC, bandes paramilitars o delinqüents comuns. És, juntament amb el narcotràfic, la manera que tenen aquests grups per finançar-se.





Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.