Política

Les FARC podrien alliberar "unilateralment" els segrestats malalts

Colòmbia

Les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) podrien alliberar "unilateralment" els segrestats que estan malalts a la selva, segons ha declarat el director del setmanari comunista Voz, Carlos Lozano, a l'emissora Caracol Radio.
Lozano ha assegurat que la senadora Piedad Córdoba i el president veneçolà, Hugo Chávez, treballen amb discreció per concretar l'alliberament d'ostatges.

“Serà aviat, però no goso dir quants ni quins”, ha afirmat el periodista, que ha participat com a mediador en anteriors processos de pau amb el grup armat.

El director del setmanari ha afegit que Chávez i Córdoba estan treballant en aquest tema amb molta discreció per alliberar 44 segrestats polítics.

Per altra banda, prop de 600 guerrillers presos de les FARC han demanat al secretariat de l'organització armada il·legal que no volen formar part del llistat de persones canviables per segrestats.

Procés de degradació
Raúl Agudelo, àlies Olivera Saldaña, desmobilitzat de les FARC i pres a la presó de la Picota, ha explicat a través d'un vídeo de l'Institut Nacional Penitenciari i Carcerari de Colòmbia (Inpec) que les FARC tenen un procés de degradació interna en què es veu clarament el finançament amb el narcotràfic i el segrest.

A més, ha agregat que per això li demanen a les FARC que no comptin amb ells per a un acord humanitari i li exigeixen alliberar els segrestats. Segons l'exguerriller, els presos de les FARC reben un bon tracte a les presons, tenen dret a la salut i resocialització, cosa que no els passa als segrestats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.