Política

El PP va votar a Girona i Tarragona a favor d'un reglament del català com el de Barcelona

La normativa de la major part d'ajuntaments és gairebé calcada a la de la capital catalana

Els populars podrien portar davant la justícia acords subscrits pels seus regidors

El Partit Popular de Catalunya va donar suport als reglaments d'ús de la llengua als ajuntaments de Tarragona i Girona, que tenen una norma pràcticament calcada a la de Barcelona. Si la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho compleix l'anunci de recórrer contra tots els reglaments que donen ús preferent a la llengua catalana, portarà a la justícia uns acords subscrits pels seus mateixos regidors. Fins ara, però, els populars no tenien una posició general en relació amb l'ús de la llengua als ajuntaments.

A banda de Barcelona, Tarragona i Girona, les normatives aprovades per la major part de les corporacions locals són les mateixes i només es diferencien per matisos. Els articles del reglament d'ús de la llengua de Barcelona tombats pel TSJC són vigents a diversos municipis sense que hagin generat conflicte. La major part de les ordenacions s'han aprovat durant els últims vint anys i entre les primeres corporacions que el van portar al ple s'hi compten Mollet del Vallès (1990) amb Montserrat Tura (PSC) d'alcaldessa; Montcada i Reixac (1990), amb l'alcalde Josep Maria Campos (PCC); Tarragona (1992), amb l'alcalde Joan Miquel Nadal (CiU) i Rubí (1994), amb l'alcalde Miquel Llugany (ICV).

A Tarragona, l'alcalde Joan Miquel Nadal va aconseguir el suport dels populars tot i que el text aprovat el 1992 a la capital de demarcació és idèntic al de Barcelona. A Girona, l'alcalde Joaquim Nadal va consensuar el document i també es va aprovar per unanimitat el 1996. El reglament aprovat per la Paeria el 1997 també és calcat al de Barcelona i, tot i que la unanimitat no va ser possible, el PP va optar per l'abstenció en lloc de mostrar-s'hi en contra. A Cornellà de Llobregat, els regidors del PP també van votar a favor del reglament.

Tot i que el gruix dels textos és el mateix a tot arreu, els reglaments tenen matisos en funció de cada corporació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.