Política

“Hem deixat en Lasheras molt sol”

Cop de cap. El candidat d'ICV-EUiA de Malgrat admet que l'esperona tornar a agafar la responsabilitat com a cap de llista després de 12 anys

El perfil
Sindicalista de formació i home de diàleg per convicció. Medina va ser soci de govern en el primer i el segon govern encapçalat per Conxita Campoy, però també va saber marxar quan l'entesa es va fer insostenible. Diu que se sent capaç de mantenir la representació i, “per què no?”, de millorar-la.

Jordi Medina assumeix el compromís de liderar la coalició d'ICV-EUiA in extremis i després que les formacions anunciessin que no hi hauria relleu a Josep Maria Lasheras. En un temps rècord ha sumat companys de llista i ha elaborat un programa electoral. Va plegar com a regidor el 1999.

Després de tant de temps, què el mou a tornar-se a presentar?

ICV, en l'àmbit local, ja havia dit que no s'hi presentava, però a escala nacional ens van esperonar per no deixar perdre la representació que mantenim a la població des de les primeres eleccions del 1979. M'ho vaig rumiar i vaig fer el cop de cap.

No ha tingut gaire temps per formar una llista.

Aquesta va ser la meva condició davant del partit: si podia enllestir una candidatura, seria jo qui l'encapçalaria. I ben cert que hem anat de pressa! De la gent que ens acompanya dotze ja s'havien presentat en altres eleccions i hem aconseguit sumar vuit incorporacions noves. Persones amb ganes de treballar pel benestar del municipi i amb uns objectius comuns per aconseguir-ho.

S'ha fet córrer que una part dels històrics de la formació ecosocialista li van girar l'esquena el dia de la presentació. És cert?

No em consta. Que va faltar gent a l'acte? Cert. Però el meu nom ha estat consensuat, i per això sóc el cap de llista. Qui vulgui sumar amb nosaltres, benvingut, i qui no, tindrà els seus motius.

Com valora la feina feta per Josep Maria Lasheras?

Ha estat una persona amb una capacitat de treball innata a qui, jo el primer, malauradament hem deixat molt sol, i suposo que hem contribuït a fer que es cremés de la política local. Tot i això, ens dóna suport tancant la candidatura.

Quins seran els eixos del seu programa?

Marquem quatre prioritats que anirem desenvolupant en el període electoral: com actuar davant la crisi econòmica, la sostenibilitat del municipi, els serveis públics de qualitat i la transparència a l'Ajuntament.

Què no ha estat fins ara transparent?

No és això. Parlem de transparència com una manera de treballar de cara a la ciutadania, més propera. Volem un ajuntament “amb les parets de vidre” i obert a tothom, on els regidors facin públic allò que guanyen sense problemes.

Vostè ja va governar amb el PSC, això fa més fàcil un pacte?

ICV ha governat històricament amb el PSC i, dels vuit anys que vaig ser regidor, sis vaig ser al govern i dos, a l'oposició. No cal fer suposicions de cap mena i millor esperar els resultats del 22 de maig. Nosaltres, com suposo que la resta de formacions, ens hi presentem per governar i faríem un flac favor als nostres electors si ja de bon començament no ens consideréssim vàlids per fer govern.

L'episodi de la riera al tram de Can Feliciano ha marcat el mandat.

S'ha donat una imatge de crispació a l'Ajuntament que m'era desconeguda fins ara. Crec que entre tots hem de ser capaços de reflexionar i trobar ponts de diàleg. Tan fàcil com seure, parlar i arribar a un acord.

Després de tants anys és possible canviar el discurs socialista?

Si de cas, correspon als socialistes plantejar-s'ho. Durant molts anys la línia continuista els ha funcionat. Nosaltres hem de ser capaços, si es dóna el cas, d'aconseguir executar el màxim del nostre discurs i dels nostres projectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.