Política

L'OTAN bombardeja el quarter general de Gaddafi a Trípoli

Un vaixell maltès que ha de recollir refugiats no pot entrar al port de la capital perquè rep trets

Almenys 31 soldats gaddafistes han mort aquest diumenge

L'OTAN ha bombardejat aquest diumenge el quarter general del líder libi, Muammar al-Gaddafi, al districte de Bab el Aziziya de Trípoli, i l'aeroport de Maitika, també a la capital, segons ha informat el canal de televisió “Al Jazeera”.

La cadena qatariana ha informat també de la detenció a Maitika del coronel Al Jituni, considerat com un dels principals càrrecs militars vinculats a Gaddafi, i de vuit dels seus col·laboradors.

El bombardeig de l'OTAN busca fer el cop de mà definitiu a les forces rebels, que lluiten contra les del dictador als carrers de la capital líbia. Els soldats fidels a Gaddafi utilitzen artilleria pesada i foc de morter contra els contraris al règim que han pres els carrers aquest dissabte en una avançada del que pot ser el cop rebel definitiu. A les rodalies de Trípoli, els rebels són cada vegada més a prop.

Trets al port

El vaixell maltès Triva 1, que ha de recollir refugiats de famílies mixtes de libis i polonesos no ha pogut entrar aquest diumenge a la tarda al port de Trípoli perquè algú els està disparant, segons ha informat el Ministeri d'Exteriors de Polònia citat per l'agència estatal de notícies polonesa PAP.

Durant aquest diumenge almenys 31 soldats de les forces gaddafistes han mort en els combats desenvolupats a la capital, mentre que altres 42 han estat capturats pels rebels.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.