Política

L'ajuntament de la Pobla nega la reinserció laboral

Compromís denuncia els criteris poc objectius i interessats aplicats en l'acomiadament selectiu de 7 treballadors públics

Compromís per la Pobla de Vallbona ha denunciat les conseqüències que les polítiques laborals de l'equip de govern a l'ajuntament poblà, del Partit Popular, han suposat per als treballadors acomiadats amb l'entrada de l'any nou.

El pressupost de 2013 recull l'acomiadament de 7 treballadors públics amb l'objectiu d'estalviar 200.000 euros anuals.

La política de contractacions massives i de col·locació a dit dutes a terme durant anys pels governs del Partit Popular a l'Ajuntament de La Pobla, han donat com a resultat una plantilla municipal sobredimensionada, el cost de la qual no es pot cobrir amb els actuals ingressos municipals.

L'equip de govern presidit per Mª Carmen Contelles, ha optat per reduir la plantilla municipal aplicant criteris que, des de Compromís, no comparteixen. La voluntat de cedir la gestió de determinats serveis públics a empreses privades, desfent-se així d'alguns treballadors, i la premissa de respectar els treballadors afins al PP front a la resta, estan en la base d'aquesta decisió.

Els treballadors han sigut acomiadats sense cap tipus de programa de formació, acompanyament ni orientació que puga enfocar-los en la recerca de treball en una complicada conjuntura econòmica i després de molts anys al servei dels ciutadans de la Pobla.

Per tot això, Compromís ha demanat a l'equip de govern en el plenari, que pose en marxa polítiques socials, formatives i laborals perquè les persones acomiadades tinguen una perspectiva de futur millor.

La regidora de Personal ha contestat que la seua regidoria no contempla cap programa d'acompanyament que no siga la retribució econòmica que, en concepte de “finiquito”, correspon per llei a estos treballadors. Mostrant la seua poca sensibilitat cap a uns ex treballadors municipals i la nul·la capacitat de gestió en matèria laboral quan es plantegen situacions complicades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.