Política

Mas es va trobar amb una “paret” sobre el dret a decidir amb Rubalcaba

El president de la Generalitat va proposar al líder del PSOE en la reunió de diumenge passat que la reforma de la Constitució inclogués el dret a decidir

Assegura que el futur de Catalunya i de tot Espanya passa per “un tracte entre iguals”

El president de la Generalitat, Artur Mas, es va trobar amb una “paret” en plantejar la qüestió de la consulta sobiranista a Catalunya al secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, a qui va dir que la reforma de la Constitució que proposen els socialistes hauria d'incloure el dret a decidir.

Així ho ha explicat el president català en les seves primeres declaracions als mitjans després de transcendir la reunió que va mantenir a Madrid amb Rubalcaba i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, diumenge en privat, per analitzar l'actualitat econòmica i política i les relacions entre Catalunya i Espanya.

Mas ha emmarcat aquesta reunió, així com la que va mantenir anteriorment amb el president del Govern, Mariano Rajoy, en la ronda de contactes que està portant a terme per esgotar totes les vies de diàleg, seguint així el mandat de les declaracions pel dret a decidir aprovades al Parlament.

“Així com en el dret a decidir em vaig trobar amb una paret, sobre flexibilitzar el dèficit i fer un repartiment més equitatiu vaig veure el camí més pla, i espero que el PSOE insisteixi en aquesta línia”, ha explicat Mas en relació amb la seva conversa amb el líder del PSOE.

Segons la versió del president català, en la reunió Rubalcaba li va traslladar la intenció del PSOE de plantejar una reforma de la Constitució, un projecte que Mas va acollir amb una mica d'escepticisme.

“Com ja hem viscut l'episodi de l'Estatut, que el PSOE parli primer amb el PP i diguin quina reforma plantegen, però ja li vaig dir a Rubalcaba que en qualsevol reforma de la Constitució és fonamental que s'introdueixi el dret a decidir”.

Mas ha fet aquestes declaracions al cementiri de Montjuïc, després de presidir un acte d'homenatge al dirigent d'Unió Manuel Carrasco Formiguera, executat per les tropes franquistes avui fa 75 anys.

Durant el discurs que ha fet durant l'acte organitzat per UDC davant la tomba de Carrasco Formiguera, Mas ha assegurat que el futur de Catalunya i la de la resta d'Espanya passa “per un tracte entre iguals”, i ha cridat l'Estat a permetre que els catalans puguin decidir el seu futur polític.

El president ha reivindicat que l'exdirigent d'Unió en vida hagués defensat el dret a decidir, per la qual cosa li agradaria que Espanya “evolucionés cap a conceptes de més maduresa democràtica per permetre que pobles com Catalunya, que se senten nació i lliures, puguin decidir el seu futur”.

“Si a Carrasco i Formiguera li hagués preguntat a què aspirem, respondria: a poder decidir lliurement el nostre futur. Aquest és el compromís radicalment democràtic”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona

Eloi Badia: “Cal un gran acord amb el sector turístic”

girona