Política

CiU presentarà una pregunta denúncia a Brussel·les sobre l'expulsió de Ziani ordenada pel CNI

L'eurodiputat Ramon Tremosa considera que a la documentació aportada per l'Estat no hi ha “cap prova que justifiqui les acusacions” sobre amenaça per a la seguretat nacional

El secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, censura la “intencionalitat política” que veu en l'expulsió de Ziani

L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa presentarà demà dilluns una pregunta - denuncia a la Comissió Europea contra l'expulsió de Noureddin Ziani, ordenada pel Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI). Tremosa ha avançat en el seu compte personal de Twitter que en la documentació presentada per l'Estat “no hi ha cap prova que justifiqui les acusacions de les quals se l'acusa”.

Les fonts de CDC consultades han rebutjat fer comentaris sobre l'expulsió de Ziani i consideren que els que han de donar explicacions han de ser el ser el ministeri de l'Interior i el CNI. El Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) ha ordenat l'expulsió d'Espanya del ciutadà marroquí i dirigent musulmà Noureddin Ziani per, entre d'altres coses, amenaçar la seguretat nacional i comprometre les relacions d'Espanya amb altres països, segons informa aquest dissabte el diari El País.

Ziani és, segons el diari, un dirigent “amb el qual Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) comptava per atreure cap a l'independentisme les nombroses comunitats islàmiques de Catalunya”. A Ziani, el director del CNI, el general Félix Sanz-Roldán, li va posar una denúncia, segons consta en l'ordre d'expulsió, pels motius citats i és, a més, “un col·laborador molt rellevant d'un servei d'intel·ligència estranger des de l'any 2000”, afirma Sanz-Roldán, segons el diari en una clara al·lusió a la Direcció General d'Estudis i Documentació (DGED) del Marroc.

CDC ha censurat avui la “intencionalitat política” que veu en què el CNI hagi proposat al govern espanyol l'expulsió d'Espanya del ciutadà marroquí i dirigent musulmà Noureddine Ziani, per amenaçar la seguretat nacional i comprometre les relacions d'Espanya amb altres països.

“Vistos els antecedents, no ens sorprendria gens que aquest cas tingués intencionalitat política. Si fos així, i cada vegada tenim més clar que és així, mereixeria el nostre rebuig més rotund i el de tota la societat”, ha assegurat el secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, en declaracions als mitjans a Terrassa (Vallès Occidental).

I ha afegit en aquest sentit: “Si es pensen que des de les amenaces i la por poden diluir el procés que ha iniciat Catalunya s'equivoquen molt”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.