Política

Rovira: “El poc marge de temps que hi ha ens porta a la pròrroga del pressupost”

La secretària general d'ERC remarca que no hi ha cap decisió presa al respecte perquè primer ho ha de valorar el govern en ple

La dirigent republicana confirma que cal treballar “la via de nous ingressos per no haver de retallar més”

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha insistit aquest dilluns que no hi ha cap decisió pressa respecte la possible pròrroga del pressupost de la Generalitat per a l'any 2013. “Primer, el govern ho ha de valorar en ple”, ha remarcat. Ara bé, al seu entendre, “hi ha un argument de sentit comú que s'imposa molt. El poc marge de temps que hi ha ens porta a la pròrroga, tot i que s'ha de veure quina és la millor opció”.

Dit això, en declaracions a RAC1, Rovira ha volgut recordar que la retallada a la qual “obliga el govern espanyol és de més de 3.500 milions d'euros, xifra que no permetrà al govern ajudar als catalans com es voldria”.

En qualsevol cas, la dirigent republicana ha confirmat que cal treballar “la via de nous ingressos per no haver de retallar més i poder recuperar tots els eixos socials i l'estat de benestar”. En aquest sentit, ha apuntat la possibilitat d'incloure nous impostos en la llei d'acompanyament dels comptes del 2014, “que permetin un petit marge de maniobra”. Segons ha dit, els nous gravàmens que s'estudien són: “successions i donacions que només afecten a grans fortunes, algun a patrimoni, algun de caràcter mediambiental, l'eurovinyeta o el gravamen sobre les begudes de refresc amb excés de sucre, que molts països europeus ja han posat en marxa”.

Rovira ha indicat que, tot i que encara han de parlar, “la voluntat és d'entesa” amb el govern en matèria pressupostària.

La secretària general d'ERC ha fet referència també a les afirmacions del primer secretari del PSC, Pere Navarro, aquest cap de setmana, segons el qual una clàusula oculta del pacte CiU-ERC avala aprovar comptes amb 1,5% de dèficit. “No hi ha cap clàusula oculta. L'únic que deu conèixer els pactes ocults és en Pere Navarro perquè no n'hi ha. El que hauria de fer el PSC és ajudar”. I, en aquesta línia, ha reiterat que aquesta pròrroga del pressupost ha estat “purament tàctica per obtenir un sostre de dèficit més elevat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.