Política

«Ontinyent Participa» tindrà més pressupost i més opcions en l'edició d'enguany

L'alcalde i els regidors d'Hisenda i Ciutadania presenten el calendari d'una edició en què els proposants podran defensar en públic les 10 iniciatives finalistes

Una major dotació pressupostària, més protagonisme per a les propostes ciutadanes o la defensa en públic de les 10 propostes sotmeses a votació per part dels proposants són algunes de les novetats de “Ontinyent Participa 2015”, el pioner procés impulsat pel Govern d'Ontinyent perquè la ciutadania propose projectes per un import total de 375.000 euros, al voltant del 20% de les inversions que es realitzaran enguany a la ciutat.

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i els regidors d'Hisenda, Joan Gilabert, i Ciutadania, Paula García, presentaven ahir al matí el calendari i detalls d'una segona edició que ve avalada per l'èxit de la primera.

Jorge Rodríguez recordava que “vam rebre més de 100 propostes, van votar més de 5.000 persones i vam ampliar el pressupost previst inicialment per executar els màxims projectes possibles, 5 accions que estan realitzant-se o ja finalitzades”, apuntava: els camins escolars segurs a l'IES l'Estació ja inaugurats; l'enllumenat del passeig de Benarrai ja finalitzant-se; la recuperació del pati de l'Escola per a Adults amb finalització prevista en març; la reforma dels vestidors del Poliesportiu per a abril; o la reforma d'una vivenda social al barri de La Vila en una segona fase que acabarà en maig. “Ara volem iniciar 2015 amb la mateixa força i un calendari extens per a que participe quanta més gent millor d'un procés del que estem molt orgullosos, perquè aquesta participació és un dels pilars bàsics de l'acció d'aquest govern”, destacava.

En aquesta edició, el Consell de Ciutat serà qui en una votació final decidirà el 2 de març quin son els 10 projectes que seran objecte de votació, projectes que, com a novetat, no inclouran propostes dels partits polítics del Govern, com a una de les aportacions que es fa a l'esborrany de reglament del procés.

Del 3 al 7 de març es produirà altra de les novetats d'enguany: els proposants dels projectes finalistes podran defensar-los públicament comptant amb assessorament tècnic; i finalment, del 9 al 13 de març es podrà votar tant telemàticament com a diferents espais municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia