Política

Comiat agredolç de l'alcalde de Sabadell

Joan Carles Sánchez creu que el cas Mercuri ha estat el pitjor de la seva vida política

No hi ha pactes tancats

L'alcalde de Sabadell en funcions, Joan Carles Sánchez, va fer un gest ahir que escenifica bé com ha estat el seu pas per l'alcaldia: va lliurar el pin d'or d'alcalde, propietat seva, al Museu d'Història de Sabadell. “Sempre me l'he sentit una mica estrany i anava amb el meu de plata de regidor”, aclaria. Després de dinou anys a l'Ajuntament –va començar com a administratiu del PSC i després va ser regidor– i de dos anys i tres mesos d'alcalde, abandonarà el consistori fent un balanç general “molt positiu” però deixant clar que hi ha hagut “molts clarobscurs” en l'etapa final, la d'alcalde. Sánchez, que no va obtenir el suport del PSC per ser el candidat en els darrers comicis malgrat haver estat el substitut de Manel Bustos després de l'esclat del Mercuri, demanava “la distància necessària” per fer un judici equànime del mandat, però avançava: “En aquests dos anys he après molt de la condició humana i de vegades no és tot el que un desitjaria, però és el que és.” Per Sánchez, el pitjor moment de la seva carrera política ha estat “la crisi del cas Mercuri”. L'alcalde en funcions va demanar als polítics que entraran ara al consistori que prioritzin l'interès de la ciutat per damunt dels de partit o personals. “Tinc ganes de baixar les escales del ple dissabte i tornar a ser un ciutadà normal”, concloïa.

Acord avançat, no tancat

El cap de llista d'ERC a Sabadell, Juli Fernàndez, afirmava ahir que l'acord per configurar un nou govern a Sabadell amb Unitat pel Canvi a Sabadell i la Crida per Sabadell està “avançat i treballat però no tancat”. ERC es pronunciava ahir públicament per primer cop des de l'inici de les trobades amb diferents grups per articular una majoria alternativa al PSC, que va guanyar les eleccions amb cinc regidors. Fernàndez explicava que ara per ara, després d'haver vist que la seva primera opció –que era la d'un govern de consens– no era possible, la suma de les tres formacions donaria el govern més ampli, estable, independentista i compromès possible amb les necessitats de la ciutadania. Si s'arribés a un acord, sumarien 12 regidors i almenys per a la investidura necessitarien dos edils més per obtenir la majoria. Fernàndez apel·lava a la responsabilitat de CiU– que en té quatre– i de Guanyem Sabadell, que en té dos, per fer possible un govern alternatiu al PSC, i recordava els compromisos expressats durant la campanya en aquest sentit. El líder d'ERC deixava clar que cal diferenciar entre un pacte de govern i un d'investidura, i confiava a arribar a acords.

LA FRASE

En aquests dos anys he après molt de la condició humana i, de vegades, no és tot el que un desitjaria
m
Joan Carles Sánchez
Alcalde en funcions de l'Ajuntament de Sabadell


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia