Política

El nou govern de Sant Feliu deixa la vicealcaldia vacant

El ple va donar llum verd al cartipàs i un executiu amb set tinents d'alcalde

GdC, MES i CiU s'oposen a les dedicacions

El nou cartipàs de Sant Feliu de Guíxols i altres aspectes de l'organització municipal que regiran durant tot el mandat van rebre ahir el suport dels tres grups de l'executiu, mentre que els de l'oposició van optar per l'abstenció i el vot contrari de Guíxols des del Carrer (GdC), MES i CiU en matèria de salaris. L'alcalde, Carles Motas, ha nomenat set tinents d'alcalde (Josep Melcior Muñoz, Jordi Vilà, Josep Saballs, Sílvia Romero, Laura Aiguaviva, Josep Ramon Llobet i Salvador Calabuig), i ha optat per no fer ús de la potestat de nomenar un vicealcalde, un càrrec creat fa quatre anys, discutit per TSF i que ara tampoc té gaire sentit en un tripartit en què els dos socis secundaris tenen un pes força similar.

El punt més controvertit va ser el de les retribucions. El nou govern local tindrà tres membres amb dedicació municipal: l'alcalde (90%), amb un salari brut de 44.800 euros anuals; el primer tinent d'alcalde, Muñoz (50%), amb uns 25.000 euros bruts, i Josep Ramon Llobet, que com a regidor amb un 95% de dedicació percebrà 24.500 euros bruts.

La portaveu de la CUP, Elena Delgado, es va abstenir, mentre que des de CiU, MES i GdC, només el regidor d'aquest darrer grup, Jordi Lloveras, va criticar “l'increment de dedicacions respecte al mandat anterior”. Va argumentar que podia coincidir amb el fet que l'alcalde se centri en la feina municipal, però es va remetre al codi ètic de la formació, que limita a tres cops el salari mínim interprofessional (uns 1.850 euros). Motas no va entrar en polèmica, però al final de la sessió defensava que el seu salari és lleugerament superior i que la despesa conjunta de tota la corporació serà de 37.000 euros anuals menys respecte a la d'inicis del mandat anterior. Quant a la dedicació de Llobet, ve motivada perquè ha hagut de triar entre la seva feina docent o exercir d'edil, amb un sou equivalent.

LA XIFRA

3
dedicacions
té el nou govern de TSF, ERC i el PSC. Dues són gairebé totals (Motas i Llobet) i l'altra (Muñoz), parcial.

L'horari del ple a l'hivern potser s'avançarà

Els plens ordinaris guixolencs es continuaran fent els darrers dijous de mes al vespre. Segons el dictamen aprovat ahir, però, es proposa mantenir l'horari de les 21 h durant els mesos d'estiu (entre juny i setembre), però avançar-lo a les 20 h entre l'octubre i el maig, per afavorir la participació i evitar que acabin a la mitjanit. Des del grup de CiU, però, van demanar reconsiderar el canvi perquè alguns regidors treballen fins a quarts de nou del vespre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

El fiscal general de l’Estat descarta dimitir després de la reprovació del Senat

barcelona
política

ERC promet arribar al 2% en el pressupost de Cultura l’any vinent

barcelona

El PP demana el vot a qui estigui preocupat per l’ocupació i la inseguretat

GIRONA
rússia

Putin avisa que les forces estratègiques de Moscou estan “preparades pel combat”

barcelona

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador
Estats units

Biden amenaça Israel de deixar d’enviar bombes i munició si envaeix Rafah

barcelona
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona