Política

ANC i Òmnium criden els partits favorables al procés constituent a donar suport a la declaració d'inici del procés

L'Assemblea rebutja “les amenaces” de Rajoy i demana “la complicitat” dels actors socials per defensar el Parlament durant “el camí de la construcció d'un procés constituent no subordinat”

Òmnium Cultural i l'ANC han coincidit en demanar a les forces parlamentàries favorables al procés constituent que donin suport a la declaració d'inici del procés. Així han reaccionat a la proposta de resolució que han registrat aquest dimarts Junts pel Sí i la CUP a la cambra catalana. A més, l'ANC encoratja la majoria “a no fer cap pas enrere i a debatre-la i aprovar-la en el menor temps possible” –Òmnium diu “la setmana vinent”. L'Assemblea també rebutja “les amenaces” del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i insta els actors socials a “trobar complicitats i acords per defensar l'actuació del Parlament en el camí de la construcció d'un procés constituent no subordinat”.

L'ANC s'ha mostrat “satisfeta” i d'acord amb la proposa de resolució que han registrat al Parlament Junts pel Sí i la CUP perquè “recull la voluntat i l'esperit de la majoria de ciutadans que el passat 27-S es van expressar de manera inequívoca a les urnes”. Per això, encoratgen els grups parlamentaris que “disposen de la majoria sorgida d'aquestes eleccions a no fer cap pas enrere i a debatre i aprovar la resolució en el menor temps possible”. Al seu torn, Òmnium espera que la proposta aconsegueixi “la setmana vinent el màxim de vots possibles al Parlament”. Les dues entitats han fet una crida a les forces polítiques favorables al procés constituent a donar-hi suport, en referència implícita a Catalunya Sí que es Pot.

L'ANC també rebutja “les habituals amenaces” del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy. En aquest sentit, han manifestat “la voluntat de mobilitzar la societat catalana davant qualsevol atac contra les institucions representatives i de govern”. Finament l'entitat de Jordi Sànchez també fa una crida a “tots els actors socials del país a trobar les complicitats i els acords necessaris per defensar l'actuació del Parlament de Catalunya en el camí de la construcció d'un procés constituent no subordinat”.

Al seu torn, Òmnium espera que el d'aquest dimarts sigui “el primer pas” per a la recuperació de lleis aprovades pel Parlament de Catalunya i aturades pel Tribunal Constitucional, com el decret de pobresa energètica, l'impost de la Generalitat sobre els dipòsits bancaris o la llei de l'Agència Tributària de Catalunya. Òmnium reitera “el compromís amb la construcció de la república catalana, mitjançant la mobilització i la suma de voluntats per fer un país nou i millor”. Ho han valorat en dos comunicats per separat aquest dimarts a la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona