Política

Denuncien que l'Estat boicoteja negocis de catalans a la Xina

El conseller d'Agricultura, Jordi Ciuraneta, va acusar ahir l'Estat, des de Pequín, d'obstaculitzar la missió comercial que la Generalitat està portant a terme a la Xina amb una vintena d'empreses catalanes del sector alimentari. Segons el conseller, des de l'ambaixada espanyola es va interferir fins a aconseguir que s'anul·lessin dues reunions previstes per ahir entre els empresaris, el govern i els organismes xinesos que homologuen les empreses que volen exportar a aquest país. Per Ciuraneta, aquest moviment suposa una agressió institucional, a banda que s'ha intentat perjudicar les empreses. També va queixar-se que dimarts es van trobar amb l'ambaixador espanyol a la Xina, Manuel Valencia, que es va oferir a acompanyar-los ahir, però que no va fer acte de presència. “L'Estat ha posat al davant el tema polític d'agressió a Catalunya i ha acabat fent mal a les empreses i a tots els treballadors que tenen al darrere”, va concloure el conseller.

A banda d'això, el Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya (FECC) va denunciar també els fets i ho va vincular a un intent d'anar contra la internacionalització del teixit empresarial català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.