Política

L'ANC celebra que ERC i DL tinguin una estratègia compartida

Jordi Sánchez treu ferro al fet que les dues formacions sobiranistes no hagin fet actes conjunts a la campanya del 20-D

L'ANC anima els independentistes a participar el 20-D i votar per ERC o DL

El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, ha celebrat que les candidatures d'ERC i Democràcia i Llibertat (DL) hagin fet “evident” durant la campanya electoral que tenen una estratègia “compartida” per defensar la independència al Congrés. Sànchez ha explicat que la reunió d'aquest dijous a la seu de l'Assemblea ha servit precisament per escoltar de boca dels polítics que refermen aquest compromís.

“El fet que no hi hagi hagut cap acte compartit no vol dir que no hi hagi una estratègia compartida”, ha remarcat.

Segons ell, és “absolutament saludable” haver escoltat en campanya com el candidat de DL, Francesc Homs, ha demanat que els independentistes que no votin DL ho facin per ERC i haver escoltat el mateix del cap de llista dels republicans, Gabriel Rufián.

Crida a votar el 20-D

L'ANC ha animat els independentistes a participar a les eleccions a les Corts espanyoles i a fer-ho votant per ERC o DL.

Tot i que la CUP hagi optat per fer campanya activa per l'abstenció en les properes eleccions generals, Sànchez creu que la millor estratègia per defensar l'independentisme és la participació a les urnes.

“Per a l'ANC i l'AMI, la convocatòria del 20-D és una nova oportunitat perquè la majoria social expressada a la Meridiana torni a prendre consciència que cal tornar a guanyar”, ha explicat.

“El que volem és que la gent que té clar que cal anar a votar, que no s'ha de desaprofitar cap oportunitat per marcar espai social, ho faci a favor de la independència”, ha afegit.

Sànchez ha reconegut que el paper de l'ANC després del 27-S i durant la campanya electoral actual ha estat secundari. “Hi ha qui pensa que l'Assemblea ha estat massa callada”, ha explicat.

Segons ha dit, tant la seva com la resta d'entitats sobiranistes tornaran a prendre un rol protagonista un cop s'hagi desencallat l'acord de govern i s'hagi investit un president de la Generalitat.

“Només treballem amb la hipòtesi d'un acord. La reunió d'avui ja s'ubica en aquest escenari d'acord i d'una investidura”, ha destacat. “L'ANC ha estat treballant amb iniciatives per impulsar a partir del 9 de gener i això és el que avui també hem volgut transmetre a les formacions polítiques”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia