Política

Homs resta importància a l'absència d'un acte conjunt de DL i ERC en la campanya del 20-D

El candidat de Democràcia i Llibertat destaca que tots dos partits han exhibit una estratègia conjunta i fins i tot han demanat el vot creuat

Homs creu que la CUP el criticarà digui el que digui

El candidat de Democràcia i Llibertat (DL), Francesc Homs, ha relativitzat l'absència d'un acte conjunt de la seva candidatura i la d'ERC en la campanya del 20-D. Homs ha reivindicat aquest dijous que tots dos partits han exhibit una “estratègia conjunta” que ha arribat fins al punt de demanar el vot creuat. Un fet, ha continuat, “sense precedents” en altres campanyes.

En roda de premsa després que Oriol Junqueras hagi demanat un acte conjunt, l'exconseller de la Presidència ha indicat que l'estratègia d'actuació de DL i ERC en aquesta campanya va ser pactada des d'un inici pels dos equips, i ha posat en valor la unitat d'acció que s'ha demostrat. “Per nosaltres, és més important fer una estratègia conjunta que fer actes, i és el que hem estat fent”, ha remarcat.

H reconegut es podia haver celebrat un acte conjunt i “després cadascú fer una campanya d'uns contra els altres”, però ha destacat que ha passat tot el contrari, i fins i tot s'ha demanat el vot creuat.

“Si el judici el situem en el fet de fer un acte, voldrà dir que tot el que hem fet, que és veritablement extraordinari, no tenia valor. Ara resultarà que havent-ho portat tan bé com ho hem portat, el judici penjarà d'un acte”, ha observat.

Homs ha avançat que, en tot cas, que ell farà el que decideixin els equips de campanya però ha remarcat que queda molt poc temps.

Crítiques de la CUP

Pel que fa a l'últim comunicat de la CUP on avisa que no hi ha pacte i lamenta algunes declaracions de membres de JxSí donant-lo per fet, ha preferit no fer gaires comentaris. I és que ha constat que té “la sensació que si dic una cosa em critiquen, i si dic una altra també em critiquen”.

El candidat de DL ha apostat per deixar treballar els negociadors i ha assenyalat que la gent de JxSí està treballant per assolir un acord, perquè és l'obligació que tenen tots plegats.

En qualsevol cas, confia que hi haurà pacte perquè “és el que ha mandatat el poble de Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Riba fa una crida a votar a les europees per no afavorir l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Set palestins morts i 12 ferits en una batuda israeliana a Jenin

barcelona
política

La Junta Electoral desestima el recurs de Junts per repetir el vot exterior del 12-M

barcelona
Estat Francès

Macron viatja a Nova Caledònia en una “missió” de diàleg

Barcelona
Estat espanyol

L'Audiencia Nacional anul·la la primera condemna a Villarejo

Barcelona
política

Marta Molina: “Sóc conscient que puc anar a la presó”

barcelona

El Suprem empara Puigdemont per parlar de "corbs togats"

madrid
Estat espanyol

El govern espanyol retira “definitivament” l’ambaixadora a l’Argentina

Barcelona
política

Aragonès convoca per al 10 de juny la constitució del Parlament

barcelona