Política

Carles Puigdemont i Perpinyà

El nou president de Catalunya coneix molt bé la realitat nord-catalana, amb la que ha estat lligat com a periodista i com alcalde de Girona

Proposava crear un lobby entre les dues ciutats que fos reconegut per les institucions i per les poblacions respectives.

El nou President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont “és un gran convençut de la realitat transfronterera, de crear ponts entre Girona i Perpinyà i un gran coneixedor de la Catalunya Nord” afirma Josep Puigbert, director de la Casa de la Generalitat de Perpinyà. El passat mes de març va pronunciar una conferència a la delegació del govern català a la capital rossellonesa i va inaugurar una exposició a la Maternitat d'Elna sobre el Llibre del Sindicat Remença de 1448. La relació de Puigdemont amb la Catalunya Nord sempre ha estat intensa. Com a periodista del diari El Punt de Girona va col·laborar i promoure l'edició del setmanari El Punt Catalunya Nord durant els anys 80.

Flors, TVG i llengua

Ja com a batlle de Girona ha sovintejat les visites a Perpinyà per promoure projectes transfronterers i, també, la seva ciutat entre els nord-catalans. L'abril del 2013 va ser rebut per l'Ajuntament i l'Aglomeració urbana de Perpinyà per la campanya de promoció de Girona, Temps de Flors . La visita va coincidir amb la celebració de Sant Jordi i Puigdemont es va passejar per les parades de llibres del centre de la ciutat. En les visites oficials a la Catalunya Nord el nou president de Catalunya mai deixa d'insistir sobre la importància de la connexió ferroviària del TAV o TGV, com quan afirmava que “hem de ser capaços de construir sobre aquest camí que ens uneix de manera ininterrompuda, un canal de relació com fins ara mai ha existit.” Per això “la llengua i la cultura ens permetran mantenir aquesta relació privilegiada” repeteix sovint. Tanmateix el batlle de Girona constatava, el març de l'any passat, que “Perpinyà i Girona estan a vuitanta quilòmetres l'una de l'altra i s'ignoren, malgrat la proximitat lingüística, cultural i social” i proposava crear “un lobby entre les dues ciutats que fos reconegut no tan sols per les institucions sinó també per les poblacions respectives.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veray (PP): “socialisme i separatisme son inestabilitat política”

banyoles
polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les