Política

Carles Puigdemont formalitza la seva renúncia a l'alcaldia de Girona

El nou president de la Generalitat assegura que no podia rebutjar la proposta per “compromís amb el país” i “lleialtat” a Artur Mas

El fins ara alcalde gironí reivindica el municipalisme com “la veritable escola de la política”

El president de la Generalitat electe, Carles Puigdemont, ha fet oficial aquest dilluns la seva renúncia com a alcalde de Girona després d'haver estat investit ahir a la nit com a nou president de la Generalitat.

El ple extraordinari de l'Ajuntament s'ha reunit a partir de les deu del mati en una sessió que ha servit per fer el relleu a l'alcaldia de la ciutat. Unes 250 persones, entre elles consellers en funcions com Santi Vila, Irene Rigau i Meritxell Borràs, han acudit a la seu de l'ajuntament per acompanyar Puigdemont.

En el seu discurs de comiat, el fins avui alcalde ha reconegut que no s'esperava la proposta d'Artur Mas però que no podia rebutjar-la “per compromís amb el país” i també per “lleialtat” amb el president sortint, de qui ha lloat la seva renúncia a la reelecció.

Una decisió que, segons ha dit, suposa un sacrifici a favor de l'interès general. “Si el president Mas pren una decisió dolorosa i injusta per l'interès general, dir que no hauria estat de covards”, ha dit.

També ha revelat que va posar dues condicions a Mas per acceptar el càrrec: que fos un encàrrec temporal i que l'expresident es mantingui en tot moment al seu costat.

El futur cap del govern, que ha estat quatre anys i mig en minoria al consistori, ha lamentat no poder “arrodonir un projecte” al capdavant de l'Ajuntament que havia de finalitzar aquesta legislatura. En aquest sentit, ha recordat que es va presentar amb el compromís de limitar-se a dos mandats.

Puigdemont ha reivindicat el municipalisme com “la veritable escola de la política” i ha assegurat que la seva experiència a al consistori tindrà empremta en el seu mandat al capdavant de la Generalitat. En aquesta línia, s'ha compromès a traslladar “l'estil gironí” de fer política ha ofert diàleg i entesa amb tothom.

La resta de grups municipals li han desitjat sort en el seu nou càrrec i el nou president català ha assenyalat que la cordialitat que li han manifestat els representants dels diferents grups municipals en el seu comiat és un exemple que “no és veritat que, en aquest país, les diferències polítiques divideixen”.

Al costat de Puigdemont també renunciarà a l'acta el regidor de Ciutadans, Jean Castel, que el 27-S va ser elegit diputat al Congrés pel seu partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona
sentència a l’1-O

L’exili augmenta, ara pel Tsunami

barcelona