Política

El PPC continuarà participant en la comissió d'estudi sobre el procés constituent mentre no sigui declarada il·legal

Albiol creu que el govern espanyol està “ajudant” la Generalitat a no fer el “ridícul” amb el Departament d'Exteriors

El president del grup parlamentari del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha explicat aquest divendres que el seu partit continuarà participant en la comissió d'estudi sobre el procés constituent mentre no sigui declarada il·legal tot i que el Govern espanyol hagi decidit portar-la al Tribunal Constitucional. “A CDC li encantaria que el PPC s'amagués i no donés la cara, doncs estan molt equivocats. Estarem allà tot i que molesti als separatistes donant veu als milions de catalans que són independentistes. Estarem allà per controlar de primera mà que no serveix per iniciar cap procés de ruptura”, ha assegurat Albiol. .

Albiol ha remarcat que no ha de sorprendre que el Govern espanyol hagi decidit portar al TC la comissió d'estudi i les atribucions del departament d'Exteriors, perquè l'executiu de l'Estat “no consentirà que ningú, ni Neus Munté ni ningú de la Generalitat, prengui decisions que traspassin el marc de convivència i el marc legal”. “A cada acció que adopti el Govern que es consideri al marge de la legalitat, es reaccionarà per part del Govern d'Espanya”, ha reblat.

Ara bé, ha indicat que el PPC participarà en la comissió d'estudi mentre no sigui declarada il·legal, perquè “cal donar veu a aquest 52 o 53% dels catalans que estan en contra de la independència”.

Pel que fa al Departament d'Exteriors, que ha titllat de “deliri”, Albiol ha opinat que el recurs al TC “és una forma de col·laborar amb el Govern per evitar que faci el ridícul pel món, perquè ningú es prendrà seriosament que un govern d'una comunitat autònoma es presenti per les cancelleries internacionals com si fos un estat independent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.