Política

L'Audiència Nacional investiga l'Ajuntament de Sallent pel suport a la resolució del 9-N

El tribunal espanyol sol·licita al consistori la moció de suport a la declaració rupturista i l'acta del ple on es va aprovar per unanimitat

Agents dels Mossos lliuren el requeriment a l'alcalde

L'Audiència Nacional ha requerit a l'Ajuntament de Sallent (Bages) la documentació relacionada amb la moció que es va portar al ple municipal de suport a la resolució rupturista el Parlament de Catalunya, aprovada el 9 de novembre de 2015.

Els Mossos s'han presentat aquest dijous a les deu del matí a les oficines municipals per entregar al batlle, David Saldoni, el requeriment del Jutjat Central número 2 del tribunal espanyol. Els agents han sol·licitat la moció, la còpia de l'acta del ple amb les intervencions dels regidors i la seva gravació, així com la còpia dels informes emesos pel secretari i l'interventor del municipi.

Segons ha informat l'Ajuntament de Sallent a través d'un comunicat, el govern local facilitarà el més aviat possible la informació sol·licitada per l'Audiència Nacional, en referència al ple celebrat el dia 11 de novembre de 2015 en el qual es va aprovar la moció per unanimitat.

L'alcalde de Sallent, David Saldoni, considera que “l'Estat espanyol judicialitza novament la política” i ha assegurat que “des de l'Ajuntament ens mantenim ferms amb la defensa de la declaració aprovada”.

Aquest és el segon Ajuntament del Bages que rep el requeriment judicial, després que els Mossos es presentessin al consistori de Manresa el passat 2 de març. Arreu de Catalunya hi ha més Ajuntaments que són investigats per aquest cas com Celrà, Girona, Deltebre o la Seu d'Urgell. Hi ha casos que ja s'han arxivat com el de Sant Cugat del Vallès, Premià de Dalt i Igualada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia